Lærer til lærer

Håndværk og Design kursus i Skjern

3 kollegaer på kursus i Håndværk og Design i Skjern med overnatning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Omgivelserne emmer af vores kreativitet.

All around ses hækling, strik og garn - installationskunst lavet af grupperne. Nogle skriger til himlen i neonfarver, andre falder så naturligt ind, at man skulle tro, de hørte til.

I går så jeg mit eget arbejdsMONSTER i øjnene- og ja, der var mange bud på, hvilken form dette monster kunne antage. Chefen, Antorini og sjakket. Lov 409. Men også alle de små ting: tidsnød, forberedelse, samarbejde m diverse, trængt økonomi osv.

Lige nu sidder der et firben kréeret af limtræ ved siden af PCén. Limen er ved at tørre. Elefanten og kaninen ligger ved siden af og venter på sandpapir. Jeg har 100 idéer med hjem i tasken, jeg har brugt mig selv, brugt kollegaer, undervisere og omgivelserne til at blive inspireret og være kreativ.

For det er jo derfor, jeg er her. Jeg skal nu undervise i Håndværk og Design, ikke billedkunst, sløjd og håndarbejde som jeg plejer. Derfor skal jeg nu lære at være innovativ, idegenererende, entreprenørskabende og altså kreativ. Og det i en ganske særlig grad for mit nye fag- ifølge De nye forenklede Mål.

Jeg er klar, det har jeg været i flere år. Jeg sprudler af energi, gå på mod og arbejdsiver. Men hvorfor bliver jeg spist af med et todages kursus, i stedet for at få linjefagsuddannelsen i faget.

Ville du påtage dig ansvaret for franskundervisningen, hvis du kun havde fået et todages kursus?

En af de mest inspirerende mennesker, jeg har mødt hernede er læringskonsulent Rachel. Hun vil noget, kan noget og får det gjort. Der er handling bag hendes ord. Jeg skal på biblioteket og låne hendes bøger. Inspirerende, konkrete ideer til indretning af lokaler.

OK masser af nye ord, begreber osv.

Masser af foredrag, gruppediskussioner, øvelser, og nogle fede værkstedsopgaver.

Til sidst skal lige nævnes at maden i den grad skal roses, masser af måltider i løbet af dagen, lækre retter.

Powered by Labrador CMS