Debat

Boykot udfordringsretten

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF opfordrer til at benytte udfordringsretten i kampen mod elevplansbekendtgørelsen og håber, at Undervisningsministeriet bliver oversvømmet af lige så mange ansøgninger, som der er folkeskoler.

Min første tanke var: Yes, nu træder DLF i karakter! Efter én lang appeasement-periode siden elevplansbekendtgørelsens indførelse, hvor foreningen veg tilbage fra den nødvendige konfrontation med ministeren, skal slaget nu stå. Men så overvældede modløsheden mig. Hvor var DLF henne, da der var modstandere på barrikaderne? Hvor var DLF for eksempel henne, da vi på Klarup Skole insisterede på at lave elevplaner efter bekendtgørelsen (en umulig opgave), oprettede hjemmesiden nejtilelevplaner.dk og iværksatte en underskriftsindsamling, der opfordrede Bertel Haarder til at trække bekendtgørelsen tilbage og udarbejde en ny sammen med DLF?

Okay, Dorte Lange kom på folkeskolen.dk med en opfordring til at skrive under, men det havde været noget bedre, hvis Anders Bondo Christensen havde gjort det i Folkeskolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Siden disse kampdage - og, påstår jeg, delvist som følge af dem - har Bertel Haarder nødtvungent transformeret elevplansbekendtgørelsen fra at være en katastrofe til at være en vittighed. Han har udhulet den for enhver substans, så det i dag er nok »at skrive et par linjer om, hvordan det går i fysik«. Men uden at ændre bekendtgørelsen!

Fra at være sprechstallmeister i sit eget lovgivningscirkus er Bertel Haarder endt som klovnen, ingen kan tage alvorligt, fordi han ikke tager sig selv alvorligt. Derfor har man rundt om i skoleforvaltningerne og på skolerne lavet egne elevplaner. Fælles for disse elevplaner er, at de sjældent omfatter alle fag, og at den »løbende evaluering i henhold til trinmål« er en by i Rusland.

Når jeg kigger i krystalkuglen, ser jeg ganske få ansøgninger på Bertel Haarders bord. Ingen tager klovnen alvorligt nok til at ansøge om dispensation fra en lov, han selv har skudt i sænk. Hvorfor skulle man det? Men jeg ser også ministeren tage det lave antal ansøgninger som udtryk for, at lærerne har taget elevplanerne til sig, og at elevplanerne ikke udgør noget problem mere!

Giv ikke Bertel Haarder anledning til at føje endnu en bortforklaring til de mange andre. Lad ham opleve den larmende, diskvalificerende tavshed fra skoler ud over hele landet.

Boykot udfordringsretten!

Powered by Labrador CMS