Debat

Eleven skal i centrum

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er vel to år siden, at skolen led under sms'er, der truede eleverne med lemlæstelse og død.

Jeg foreslog den enkle løsning blot at konfiskere mobiltelefonerne til udlevering ved sommerferien til forældrene.

Hvis et eller andet »lys« fandt ud af, at man krænkede elevernes juridiske rettigheder, skulle der blot en lille lovændring til - og se om det ikke gik nøjagtig sådan!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jurister forveksler stadig elever med civilindivider. Det centrale er, at der netop er tale om »elever«. Altså nogle, som skal lære noget - og skal have ro til det!

Det fører direkte over i forældrenes »bedreviden«. Det er ejendommeligt, at forældre tror, at de er klogere end lærerne, som har studeret læring i mange år. Man har i årevis rodet hjemmets omsorg og kærlighed sammen med skolens indlysende hovedopgave - læring og opdragelse til borgere i et demokratisk samfund. Tiden er inde til at sætte eleven i centrum. Hidtil har det ejendommeligt nok været forældrene, som har »møvet« sig ind på midten og på den måde stjålet rampelyset fra den, som rettelig burde være »stjernen« - nemlig eleven. Det eneste, som forældrene ret beset har præsteret i den sammenhæng, er netop at blive forældre.

Powered by Labrador CMS