Musik
0   969

Dødsmetal til skolekoncerter

Det unge dødsmetalband Aphyxion skal i dette skoleår spille på skoler rundt om i landet. Bandet er en helt anden genre, end de tilbud, som Levende Musik i Skolen (LMS) ellers har i kataloget.

"Locked together in hatred.  Ripping my mind up open.  This is the edge for me", lyder ordene i indledningen til Aphuxions nummer The Deterioation. Forsangeren råber ordene mod lytteren med brølende mørk stemme  akkompagneret med hårde trommer, dunkende bas og heftig guitar. 

Genremæssigt adskiller musikken sig fra det, skoler ellers kan finde i LMS' katalog. Aphyxion kan bookes til skolekoncerter i 7., 8. og 9. klasse. På LMS' hjemmeside bliver det beskrevet, hvordan teksterne er inspireret af Michael Strunge og blandt andet handler om at være uden for fællesskabet. 

Til skolekoncerten med det hårdtslående band er der også et undervisningsmateriale, så eleverne kan analysere bandets tekster i dansk. 

"Materialet indeholder også en del om trivsel i 7. til 9. klasse, som vi sammenholder med musikken. Vores musik er ikke mainstream, og på den måde kan vi argumentere for, at det er okay at skille sig ud fra mængden, noget som betyder meget for den årgang", lyder det fra bandets forsanger Michael Vahl på hjemmesiden. 

Artiklen fortsætter under banneret

LMS er finansieret af Kulturministeriet. Skoler og kommuner skal dog også betale for at få kunstnerne ud på skolen. LMS har omkring 90 ensembler i kataloget og afholder årligt mere end 2000 koncerter.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
664 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
406 andre er allerede tilmeldt