Anmeldelse Skønlitteratur
0   577

Interessant emne, kedelig historie

Forelskelse, seksualitet og forvirring er klassiske temaer i ungdomsromaner, men dette bud mangler dybde og indlevelse. Og så antydes der for meget og siges for lidt.

Hvis du lyver

Fakta


Titel
Hvis du lyver

Forfatter
Thomas Marco Blatt

Pris
229,95

Sider
116

Forlag
Turbine Forlaget

Klara indvilger i at være kæreste med klassekammeraten Matias, uden at de er forelskede. Klara er nemlig hemmeligt forelsket i den 14-årige sortklædte og mystiske Sofie, der bor i samme ejendom, i samme opgang, går i samme skole, går til fodbold, dog ikke på samme hold, men samme aften, så Klara har rig mulighed for at følge med i, hvad Sofie foretager sig. Dette fornemmer hun også en aften, hvor de kommer til at tale sammen for første gang, og Sofie spørger, om Klara følger efter hende. Hun benægter, og Sofie siger ordene ”hvis du lyver”, hvortil Klara benægter, og Sofie siger de magiske ord: ”Så kan jeg lære dig det”.

Artiklen fortsætter under banneret

Det bliver til flere lidt forkrampede møder, så Klara må fortælle Matias, at de ikke længere skal være kærester, da hun er forelsket i Sofie, hvorefter det hurtigt er ude på hele skolen, at Klara er lesbisk, og det antydes, at Sofie accepterer Klara.

Klara er en tænksom og ærlig pige på grænsen mellem barn og teenager og optaget af, hvem man må eller kan være forelsket i, men hvem kan hun tale med om sine følelser?

Romanen er inddelt i meget korte kapitler, hvoraf nogle beskriver Klaras drømme, hvilket godt kunne være vist rent typografisk. Nu giver det nogle irriterende spring i historien. Sproget er konstaterende i ligeledes korte sætninger med indimellem uforståelige antydninger. Blandt andet titlen giver ingen mening. Er det en trussel eller? Det får man ikke svar på. Handlingen skrider meget langsomt frem, hvilket får historien til at virke kedelig.

Emnet er interessant, men dette bud mangler dybde og indlevelse og vil næppe holde læseren fanget. Jeg mener ikke, at romaner nødvendigvis skal give løsninger, men denne overlader for meget til den unge.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.949 andre er allerede tilmeldt