Debat

Det er blevet lettere at lave e-bøger til tablets og smartphones på din Mac

Den nyeste version af iBooks Author - en gratis app til Mac - gør det let at lave flotte e-bøger af typen ePub

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En anden god nyhed: iPhones med IOS 8.4 og nyere kan nu også læse de mere avancerede e-bøger af typen .ibooks, som tidligere kun kunne læses på iPad og Mac.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om dette emme, og jeg mener fortsat, at skolens egne e-bøger er en måde at udnytte investeringer i tablets til eleverne.

Det kan virke som en stor opgave at udgive sine egne e-bøger; men hvis skolen har investeret en masse penge i at give eleverne tablets, så bør man også investere i at udnytte dem…

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg synes, at ledelsen skal prioritere opgaven så højt, at man kan få støtte til at samarbejde om at komme i gang. Hvis man starter med at lave små, hurtige bøger, får man både erfaring og blod på tanden:

1) Man kan starte med at lave PDF fra Word eller Pages. PDF er glimrende på en tablet, og PDF er den mest udbredte måde at dele “e-bøger” på nettet. Det er en oplagt og nem måde at komme i gang på, hvis man ikke har lavet materialer til tablets før.

2) Man kan gå videre ved at lave en ePub med iBooks Author - det er oven i købet lettere end at lave en ordentlig PDF, da man får indholdsfortegnelsen forærende. Nu kan man udgive e-bøger, der rent teknisk er fuldt på højde med flertallet af de professionelt udgivne e-bøger. Og eleverne får bedre muligheder med en ePub end med en PDF: I en ePub kan man lettere markere tekst og tilføje egne noter!

3) Og endelig kan man designe e-bøger med iBooks Author, der har flere grafiske og interaktive muligheder. Disse bøger - af typen .ibooks - kan kun læses på iPad, iPhone og Mac. 

Jeg har udgivet en gratis bog til iPad og iPhone om, hvordan man gør. 

Link til bogen:  https://itunes.apple.com/dk/book/lav-b-ger-til-ipad-pa-din-mac/id859346090?l=da&mt=11 

Med venlig hilsen Peter Arklint