Blog
1   355

Mere demokratisk struktur i Education International

Abonner på nyt om Verdenskongres, Canada 2015 i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I dag tog Educational International en vigtig beslutning om at udvikle sin struktur så flere medlemsorganisationer kan få indflydelse. Den beslutning bakkede jeg op på kongressen i dag.

DLF arbejder for en mere demokratisk verdensorganisation.

I dag har EI - på baggrund af bl.a. DLFs forarbejde - besluttet at arbejde for at skabe strukturelle ændringer der kan gøre det muligt at flere af EIs medlemsorganisationer kan få indflydelse.

Artiklen fortsætter under banneret

I fremlæggelsen af beslutningsforslaget blev det sagt fra EIs ledelse, at det fx ikke er demokratisk, at det år efter år er de samme medlemsorganisationer fra regionerne der har sæde i styrelsen. Det er en diskussion vi kender fra Norden, hvor Sveriges og Norges lærerorganisationer har haft pladserne i nu 12 år og netop er blevet valgt igen for fire år.

Den situation var en af grundene til at DLF stillede mig op til styrelsen - og bevidstheden hos vores kollegaer i mange lande om, at strukturerne er for lukkede omkring for få store medlemsorganisationer gjorde, at jeg fik mange stemmer - selvom det altså ikke var nok.

I DLF har vi gennem flere år arbejdet for, at lærerorganisationer kan have indflydelse og være involverede - også selvom de ikke sidder i styrelsen - og dette arbejde bærer nu frugt.

Jeg talte på vegne af vores delegation for at bakke beslutningen op, og der var repræsentanter fra mange verdensdele der også gjorde det.

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ