Blog
0   367

Den europæiske krise på dagsordenen

Abonner på nyt om Verdenskongres, Canada 2015 i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Spanien, Portugal, Italien og andre europæiske lande kan blive den næste græske tragedie!

En resolution der favner de voldsomme økonomiske kriser i den europæiske zone, hvor skoler, uddannelse, sociale forhold mm rammes af besparelser, der følges af dårligere forhold for lærerne og deres mulighederfor at kvalitativ undervisning af elever i hele regionen. Glødende fremlagt af en spansk Europa- repræsentant fra EI -boardet.Det triste og uforståelige billede er, at vi ser hvordan tingene er rundt om i vores lande - og ved, at det kunne være så meget bedre!! Så hvorfor er det så ikke det, og hvorfor bliver det ikke bare det? Regeringer og politikere må presses til at investere i skoler, læreres og elevers muligheder for undervisning og uddannelse. Vi må stå sammen - fagforeninger, lærere , forældre - for at skabe det pres og sikre bedre forhold for vores elevers fælles fremtid.Det er regeringernes ansvar at sikre og betale for kvalitativ undervisning og uddannelse, der er vejen ud af krisen - og ikke lade private uddannelsesgiganter komme ind med standardisering af undervisningen og en testimania som ikke fører til de mål for undervisningen, som vi, de professionelle lærere, kan se, er vejen frem for Europa.Resolutionen blev enstemmigt vedtaget - naturligvis. De øvrige regioner i verden ved også, at det er vigtigt, at den europæiske del fungerer og kan være med til at støtte og udvikle deres områder.Resolutioner fra de øvrige regioner er også blevet fremlagt og fortæller deres klare sprog om de mange og store problemer, som mange af de regioner står overfor. Problemer, der kræver løsninger, som vi blandt andet gennem samarbejdet i EI kan være med til presse på for at få sat i gang.Vi fortsætter med et hav af vigtige resolutioner om alt fra mulighederne for at sikre kvalificeret undervisning af veluddannede lærere til kamp for at sikre de demokratiske muligheder for at kæmpe for læreres rettigheder for ordentlige arbejds- og lønforhold. Det er ikke lige let alle steder, hvilket vi jo godt kender - og vores konflikt og lockout bliver nævnt af mange som skrækeksemplet! 

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ