Blog
0   334

Internationalt perspektiv og værdifuld inspiration

Abonner på nyt om Verdenskongres, Canada 2015 i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mødet med mere end 1000 lærer fra 171 lande er en fantastisk inspiration, og vores verdensorganisation Education International er en betydningsfuld interessevaretager på den globale scene.

Den 7. kongres i vores internationale organisation Education Internationl (EI) er nu i gang på den 4. dag. Netop nu fortæller Burcu Yilmaz fra den tyrkiske lærerforening Egitem-Sen om den indsats, som organisationen gør for at sikre ordentlig undervisning til de 100.000vis af børn, der er flygtet fra Syrien til Tyrkiet. Vi diskuterer en resolution med overskriften "Migration,  professionel diversity and rasism".

Vi drøfter, hvordan vi som lærerorganisationer kan tage ansvar for, at de børn, der på grund af sult, krig og katastrofer må flygte til et andet land, kan få en ordentlig tilværelse, der også indbefatter god undervisning. Jeg er glad for Burcu og de knap 1000 andre delegerede ikke følger med i danske medier, hvor politikerne diskuterer, om vi skal indrykke annoncer for at skræmme flygtninge væk. 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg kunne ønske mig, at Inger Støjberg mødte de lærerrepræsentanter fra 171 lande, der er samlet her i Ottawa. Jeg er helt sikker på, at det ville påvirke vores minister og give hende et større udsyn.

Indlæggene fra talerstolen, og ikke mindst de mange samtaler uden for kongressalen med lærere fra alle verdendele giver perspektiv og inspiration. I går deltog jeg i en breakout session med titlen: "Leading our Professions." Blokken var fyldt spændende inspiration til arbejdet i Danmarks Lærerforening efter at have hørt dialogen mellem lærerrepræsentanter fra Mexico, New Zealand, USA, Holland og England.

Tirsdag aften havde vi inviteret venner og samarbejdsparter fra vores solidaritetsarbejde til en uformel reception. To timer i selskab med repræsentanter fra Ukraine, Malaysia, Kenya, Nepal, Mexico, Mongoliet, Uganda, Tyrkiet, Ægypten, Tanzania, Zanzibar, Singapore, Malawi, Sierra Leone m.fl. var en stor oplevelse. For godt 25 år siden støttede DLF lærerne i Tanzania, da de tog de første initiativer til at etablere en uafhængig fagforening for lærerne. I dag er der uddannede tillidsrepræsentanter på så godt som alle skoler, regionale kontorer, og fagforeningen TTU er en særdeles veldrevet organisation. Om få måneder åbner de en uafhængig bank for at kunne yde fordelagtige lån til medlemmerne og andre organisationers medlemmer! Vores vedholdende internationale samarbejde gør en positiv forskel og er til stor inspiration for os selv.

Kongressen er en fantastisk inspiration, og med mere end 32 millioner medlemmer fra 171 lande er vi verdens største globale organisation. Derfor har vi også en vigtig stemme i forhold til Verdensbanken, OECD, FN og en række andre internationale organisationer. Repræsentanter fra en del af organisationerne har talt til kongressen og beskrevet samarbejdet med EI, og EI's betydning for udviklingen af deres politik.

Magtspil og alliancer er en uundgåelig del af en organisation af EI's størrelse. Det oplever vi særligt i forbindelse med valgene til den nye styrelse. Alle danske lærerorganisationer står sammen om at opstille Dorte Lange til styrelsen. Vi ved at Dorte har opbakning fra hele Afrika, store dele af Asien, Canada, hovedparten af Latin- og Sydamerika og en stor del af de europæiske lande, Vi har netop fået resultatet af valget, og som forventet blev Dorte alligevel ikke valgt, hvilket skyldes, at få organisationer med et meget stort stemmetal er gået sammen om forsat at støtte kandidaterne fra Norge og Sverige.

Det er smadder ærgerligt, da Dorte helt sikkert kunne have bidraget positivt til EI's fortsatte udvikling, men det betyder bestemt ikke, at Dortes kandidatur har været spildt. Dorte har som sagt fået støtte fra mange organisationer fra alle verdensdele. Dorte har selv gjort en kæmpe indsats, der har skabt en række nye værdifulde samarbejdsrelationer og været en flot repræsentant for de danske lærerorganisationer. 4. kongresdag nærmer sig sin afslutning.

I aften har værtsorganisationerne fra Canada inviteret deltagerne til fælles middag på Nationalhistorisk museum her i Ottawa. Det er endnu en god mulighed for at styrke de internationale kontakter, inden den formelle kongres fortsætter de to næste dage. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ