Blog
0   351

Stadig plads til forbedring

Abonner på nyt om Verdenskongres, Canada 2015 i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Som appetitvækker til Verdenskongressen var et par møder om kvinders rettigheder og forhold rundt om i verden lagt før åbningen. Mange delegerede deltog - flest kvinder!

I et rum med over 200 kvinder fra alverdens lande - og en stor håndfuld mænd - deltog Dorte og jeg i dette arrangement. Når man har hørt om forholdene for piger og kvinders (manglende) muligheder for undervisning og uddannelse og for deltagelse i fagligt arbejde rundt om i verden, så forstår man, hvorfor det stadig er vigtigt, at have fokus på dette tema!

Trods stor fremgang i antallet af piger, der modtager undervisning og får uddannelse siden man i 1995 satte fokus på det tema ved en konference i Beijing, så er der stadig plads til forbedring. Nye tal fra sidste år viser, at der stadig er millioner af piger og unge kvinder, der ikke får muligheden for at få uddannelse og undervisning - og dermed muligheden for at slippe bort fra fattigdom, vold og undertrykkelse, ekstremisme,  prostitution eller et liv med tidlige graviditeter. Derfor skal der stadig arbejdes med at påvirke de lande, regimer, religiøse organisationer, der holder pigen væk fra skolen. Som en sagde: 'så længe bare et barn ikke får lov til at modtage undervisning, er der behov for organisationer, der kan lægge pres på ændringer'. Det er det vi blandt andet kan gennem EI.

Artiklen fortsætter under banneret

På fotoet ses 6 kvindelige ledere - 5 for store nationale lærerorganisationer og så auastralske Susan Hopgood, der er formand for hele verdensorganisationen EI. De adresserede et andet tema, nemlig manglen på kvindelige ledere i delegationer og organisationer verden over. Selv her er der delegationer, der udelukkende består af mænd - trods det at den største par af medlemsskaren (lærere fra hele verden) er kvinder. Som det blev sagt, så er det, når både mænd og kvinder står sammen, at mulighederne for at nå de bedste resultater for lærerarbejdet, og dermed også for den undervisning af eleverne, som det hele drejer sig om, er størst. Derfor er det vigtigt, at kunne rekruttere både kvinderog mænd til det faglige arbejde også.

i al beskedenhed så har vi i DLF produceret en lille pjece - Bliv aktiv i DLF - som kan ses på hjemmesiden. Den fortæller om tillidsvalgtes muligheder og forhold, og skulle gerne inspirere flere medlemmer til at tages eli det faglige arbejde! 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ