Anmeldelse

Skriftens veje

Skriftens veje

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skriftsproget er et nødvendigt redskab for at kunne begå sig i dagens samfund. Derfor er det skolens fornemste opgave at åbne døren til skriftens forunderlige verden for eleverne.

Fakta:

Titel: Skriftens veje

Forfatter: Johannes Fibiger, Inger Maibom, Søren Søgaard

Pris: 325 kroner

Sider: 288 sider

Type: Bog

Forlag: Academica

"Skriftens veje" behandler stort set alle områder inden for skrift og genrer og er således et dækkende teoretisk værk for læreren, der ønsker en opdatering af sine didaktiske overvejelser bag undervisningen inden for skriftlig dansk. Men også lærerstuderende og andre med interesse for børns skriftlige udvikling kan med fordel læse bogen.

Bogens første kapitler indeholder en interessant gennemgang af skriftsprogets historie. Herefter får læseren et overblik over de tendenser inden for undervisningen i skriftlig dansk, som gennem tiden har præget folkeskolen.

Efter de mere teoretiske og didaktiske kapitler præsenterer "Skriftens veje" en praktisk gennemgang af genrer og genremodeller, som eleverne møder i løbet af deres skolegang, samt overvejelser over praktisk skriveudvikling på de forskellige klassetrin.

Det, der gør bogen rigtig spændende, er, at den er så opdateret, at den reflekterer over de nye interaktive tavler, som er begyndt at blive en del af mange klasselokalers faste inventar.

Desuden kommer forfatterne ind på en relevant og kontroversiel problemstilling om, hvorvidt håndskriften er under afvikling. Eller om man skal skæve til udlandet og tænke i nye didaktiske retninger, som integrerer computerskriften i de mindste klasser, og først begynde at træne eleverne i håndskrift i 2. klasse.