Anmeldelse Dansk
0   295

Skriftens veje

Skriftens veje

Fakta


Titel
Skriftens veje

Forfatter
Johannes Fibiger, Inger Maibom, Søren Søgaard

Pris
325 kroner

Sider
288 sider

Type
Bog

Forlag
Academica

Skriftsproget er et nødvendigt redskab for at kunne begå sig i dagens samfund. Derfor er det skolens fornemste opgave at åbne døren til skriftens forunderlige verden for eleverne.

Artiklen fortsætter under banneret

"Skriftens veje" behandler stort set alle områder inden for skrift og genrer og er således et dækkende teoretisk værk for læreren, der ønsker en opdatering af sine didaktiske overvejelser bag undervisningen inden for skriftlig dansk. Men også lærerstuderende og andre med interesse for børns skriftlige udvikling kan med fordel læse bogen.

Bogens første kapitler indeholder en interessant gennemgang af skriftsprogets historie. Herefter får læseren et overblik over de tendenser inden for undervisningen i skriftlig dansk, som gennem tiden har præget folkeskolen.

Efter de mere teoretiske og didaktiske kapitler præsenterer "Skriftens veje" en praktisk gennemgang af genrer og genremodeller, som eleverne møder i løbet af deres skolegang, samt overvejelser over praktisk skriveudvikling på de forskellige klassetrin.

Det, der gør bogen rigtig spændende, er, at den er så opdateret, at den reflekterer over de nye interaktive tavler, som er begyndt at blive en del af mange klasselokalers faste inventar.

Desuden kommer forfatterne ind på en relevant og kontroversiel problemstilling om, hvorvidt håndskriften er under afvikling. Eller om man skal skæve til udlandet og tænke i nye didaktiske retninger, som integrerer computerskriften i de mindste klasser, og først begynde at træne eleverne i håndskrift i 2. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt