Anmeldelse Pædagogik
0   203

Men jeg vil ikke bytte

Fakta


Titel
Men jeg vil ikke bytte

Pris
500 kroner

Type
Dvd

Forlag
Film og TV Compagniet

"Jeg savnede at gå en tur alene med min far eller mor, for min bror tog al deres tid". Udtalelsen stammer fra en film, hvor netop problematikken omkring handicappede børn og deres søskende er temaet. Uden vrede, jalousi eller nogen form for misundelse, men blot en konstatering af, at sådan er det at leve med en handicappet bror eller søster. Godt at denne film er med til at give disse søskende taletid!

Artiklen fortsætter under banneret

Imponerende flot af de medvirkende børn at lade os andre få det indkig i deres liv, som indebærer fremvisning af et sårbart og følsomt område. Producer Lars Feldballe Petersen kan med rette være stolt af resultatet.

Filmen følger tre familier, hvor synsvinklen er hos søskende til det handicappede barn. Vi følger konflikter og dagligdagssituationer som spisning, bagning, en gåtur og fællesskab omkring en kreativ udfoldelse. Som søskende er man klemt, og det kan være svært at skaffe sig plads. Forældrene er travlt beskæftiget med at sørge for det handicappede barn, og søskende får nemt en dobbeltrolle. Dels skal de være overbærende og hjælpe til, dels kan der være bekymringer for det handicappede barns overlevelse, og endelig kan søskendejalousien ligge tæt under overfladen.

Dette er en realistisk film, der kan hjælpe til at synliggøre en trængt gruppe - søskende til handicappede - og den henvender sig til alle, der er i berøring med familier med et handicappet barn.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ