Lærer til lærer

Dansk i 10. for første gang

Jeg har undervist på social- og sundhedsuddannelserne i 10 år i dansk og engelsk, men nu skal jeg have kombi 10. og følge de mål og forventninger der er til dette niveau. Jeg har ingen bøger og ingen at spare med. Kan I hjælpe mig?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hej alle mine kolleger

Jeg skal have dansk på 10. kl. niveau for første gang, og jeg har akut brug for sparring og afklaringer. Jeg håber, I vil hjælpe mig, så jeg kan holde mine 3 ugers ferie hjemme og ikke på skolen. Vil I dele jeres læseplaner og refleksioner med mig? Her er nogle af mine spørgsmål:

1. Hvilke grundbøger kan I anbefale?

2. Skal jeg bruge kanon, litteraturhistorie?

3. Skal jeg have diktat?

4. Skal jeg gøre noget ang. PISA undersøgelser?

5. Skal de aflevere stile? Kan jeg evt. låne nogel eksempler på opgaver lig dem, de skal have til eksamen? Kan jeg få adgang til en materialebank med tidligere eksamensopgaver?

6. Skal jeg melde mine elever til eksamen? De skal have kombi 10 fra august til februar.

Jeg håber, I kan og vil hjælpe en kvinde i nød! Hvis nogen vil sende deres mail.adr, så vi kan snakke videre pr mail, ville det være skønt. Min mailadr er MNO@sosu-stv.dk.

På forhånd tak.

Marianne Nørby