Debat
1   391

At løbe panden mod fyrre tusinde mål

Jeg har tidligere manet til ro og besindighed, når talen er faldet på målstyret undervisning i folkeskolen. Jeg har påpeget, at lærere kan tage afsæt i de tre/fire overordnede kompetencemål, man typisk finder i forenklede fælles mål, når de skal tale med eleverne om målsætning i undervisningen. Men nu er jeg også kommet på kursus, og måske blevet lidt klogere..

Det viser sig, at min skoles elektroniske læringsplatform slet ikke giver mulighed for dialog med forældre og elever ud fra de overordnede kompetencemål. Det er kun muligt at indsætte videns og færdighedsmål i den elektroniske læringsplatform. Hermed ender mine elevers elevplaner i et helt uoverskueligt antal mål og evalueringspunkter - 28 til 56 evalueringspunkter for faget dansk alene.

Mon forældrene vil undre sig, hvis jeg giver alle elever 3 ud af 5 stjerner på alle punkter? Vil det være bedre med en grafisk løsning med mønstre fx 1 stjerne, 2 stjerner, 3 stjerner, 4 stjerner, 5 stjerner, 1 stjerne, 2 stjerner, 3 stjerne osv?

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har skrevet en lille henvendelse til firmaet bag læringsportalen, og glæder mig til at se, om der kan findes en fornuftig løsning.

"Jeg er blevet opmærksom på, at det ikke er muligt at hæfte kompetencemål på undervisningsforløb i MinUddannelse. Dette er en væsentlig mangel ved produktet, da MinUddannelse er et redskab til dialog mellem lærere, elever og forældre, og kompetencemål er designet af ministeriet til denne dialog. Se fx her på side 6 www.emu.dk/sites/default/files/L%C3%A6ringsm%C3%A5lstyret%20undervisning%20i%20folkeskolen_vejledning.pdf

"Til hvert kompetenceområde hører et overordnet kompetencemål, som er det mål, eleverne skal nå på de enkelte trin i skoleforløbet. Kompetencemålene skal give et overblik over, hvad eleverne skal lære i faget eller emnet og danne grundlag for dialog for skolens medarbejdere og forældrene om elevernes læring."


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ