Debat

Relevant gentagelse: Stem på nogle, der kan danne en tillidsfuld regering

Da indholdet af denne artikel nåede op på 489 "hjerter" (likes) i januar her på Folkeskolen, tillader jeg mig pga. det aktuelle valg, en gentagelse. Håber I læsere vil finde artiklens budskab tilstrækkeligt aktuelt. Regeringen har til dato næppe været til gavn for særligt mange lærere. så herunder følger en opfordring til enten at stemme på nogle andre eller komme mere ind i "kampen". Det kan selvfølgeligt være svært at stemme anderledes, da alternativet (ikke partiet af samme navn) for nogle måske kan være lidt for langt ude. Men alternativet til at stemme anderledes, kan også være, at komme mere ind i kampen og deltage i et forsøg på at overbevise Regeringen om det forhold, at den her og nu er kommet på totalt vildspor med dens reform, hvis den ønsker at skabe en skole, der i den aktuelle globaliserede verden kan fungere bare nogenlunde hensigtsmæssigt i forhold til den skole, der var før reformen. Det drejer sig jo om de fremtidige generationers første lærdom, der gerne skal give dem grundlaget for videre uddannelse og kvalificeret deltagelse i den globale konkurrence. Det vil være ganske fornuftigt at vælge nogle lidt mere ansvarsfulde og (arbejdsmarkeds-) samarbejdsvillige politikere til at tage stilling til de børns opvækst- og skoleforhold. Så opfordringen lyder: stem på tillidsfulde politikere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regeringen bør udskiftes med en regering, der konsekvent sender lovforslag i høring både hos de mennesker, der skal ændre praksis, som følge af en evt. lovændring, og hos de forskellige professioner, som må formodes at kunne vurdere, hvilke utilsigtede konsekvenser en evt. lovændring med stor sandsynlighed kan få.

Den aktuelle regering har med fuldt overlæg undladt at sende lovforslag omhandlende skolereformen i høring hos mange relevante samarbejdspartnere og professioner. Reformer af sådan karakter trumfet igennem på den måde har mig bekendt ikke nogle fortilfælde i efterkrigstidens Danmark.

Mange professioner har på den måde helt mistet fornemmelsen for (de tidligere kendte og anerkendte) grænser for, hvad en regering i Danmark kan gøre uden om arbejdsmarkedets parter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Som professionel, der arbejder i en politisk styret organisation i Danmark, mister man af ovenstående grunde tilliden til og troen på at ens arbejds- og samarbejdsvilkår aktuelt er og i den nærmeste fremtid fortsat vil være på et rimeligt og retmæssigt korrekt niveau (set i forhold til andre fagprofessioner i Danmark). Man føler sig mildt sagt "Pi.... på".

Derfor vil det ikke være underligt, hvis der er mange - måske især unge langt fra pensionsalderen - der i løbet af de næste skoleår vælger at skifte branche fra lærerjobbet til noget helt andet.

Man kan overhovedet ikke stole på, hvad Regeringen kan finde på.

Nedenstående omkring lørdagsskole bliver forhåbentligt ikke virkelighed, men man kan jo ikke vide det.

Det er nu valgår, så stem dog på nogen, der vil love nogle langt mere rimelige (sam-) arbejdsvilkår på arbejdsmarkedet.

Cirka sådan her kunne Helles tale til julefrokosten med de andre regeringsmedlemmer muligvis have lydt:

Thornings Julefrokosttale:

>>Nu skal lørdagsfriheden snart ryge sig en tur!

Vi kan jo ikke nøjes med at se på, at andre flyver rundt og bliver populære med nye pakker, imens vi bare sidder og snakker.

Pakker skal da også være politiske!

Så vi er jo kommet i godt humør til at jule

Og i vores pakker er der jo intet at skjule

Selv om vores børn for længst er kommet over på "Privaten",

er der intet i vejen for at spare mere i Staten!

Så det ville jo også være helt forkert at lade det være usagt

at der engang skete det helt uheldige, at lørdagsskolen blev nedlagt

Ja, lærernes hverdag er jo derfor med fritid totalt spækket

Det skal da ikke bare være "fejet ind under gulvtæppet"!

Nej, helt ærligt folkens! - alt skal da helt frem i lyset

Folkeskolen kan sagtens blive endnu mere plysset

Og lærerne har ikke noget at pibe over

de går jo bare rundt dér dagen lang og halvsover

Og på lang lørdag skal de ikke bare ligge i deres senge

nu hvor vi jo i alt for høj grad må sige: "Riget fattes penge"

Den danske lærer skal jo heller ikke udvikle sig til sådan en splejs,

som jeg nogle gange har tænkt på, især da Steven arbejdede i Schweiz.

Gud bevare mig og Gucci taskerne!<<

Powered by Labrador CMS