Enighed om IT-spring

Over halvdelen af de ansatte på Odense Kommunes skoler får det pædagogiske IT-kørekort i næste skoleår

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Odense Lærerforening og skolevæsnet har indgået en aftale, som sikrer IT-efteruddannelsen (informationsteknologi) af de ansatte på kommunens skoler.

Det holdt hårdt at få en aftale i land. Fra starten var det tanken, at alle ansatte på kommunens skoler skulle have det pædagogiske IT-kørekort, men Odense Lærerforening mente, at kommunen afsatte for få timer til projektet, og den ville derfor ikke støtte det.

Men i sidste øjeblik blev man enige. Lærerforeningen har accepteret, at der overføres en million kroner fra de decentrale lønmidler til efteruddannelsesprojektet. Og kommunen accepterer, at den enkelte lærers konkrete timeforbrug bliver talt.

Det betyder, at lærerne får den tid til efteruddannelsen, som de faktisk bruger. Omvendt indebærer det, at ambitionsniveauet sænkes. Der bliver ikke råd til at give alle ansatte kørekortet på en gang.

Parterne forventer, at godt halvdelen af alle ansatte på Odense Kommunes skoler får det pædagogiske IT-kørekort, og det er skolechef Jørgen Schaldemose godt tilfreds med:

'Vi tager et stort skridt fremad med den her aftale. Og når timerne nu fordeles efter en konkret vurdering af den enkelte lærers forudsætninger og konkrete forbrug, bliver de skoler, som i forvejen har gjort meget for at efteruddanne lærerne, belønnet. De skal ikke bruge lige så mange midler på efteruddannelsen som de andre'.

Formanden for Odense Lærerforening, Niels Munkholm Rasmussen, er også glad for aftalen, men det er kun første skridt på vejen, mener han:

'Vi forventer, at byrådet følger aftalen op med en bevilling, som sikrer, at alle lærere får mulighed for at tage det pædagogiske IT-kørekort'.

id