Blog
0   821

Lad os hjælpe historielæreren

Abonner på nyt om Nationalt netværk af skoletjenester i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den Hellige Gral har vi ikke fundet, men snart kan nordjyske børn få finderne i Jellingebægeret og en masse andre historiske genstande.

Fornylig kunne man læse, at knap 40 procent af historielærerene i Folkeskolen ikke er linjefagsuddannede. Sammenholdt med de kommende Fælles Måls nye kompetenceområder som fx historiebrug og en ikke altid optimal forberedelsestid kan dette blive en katastrofal cocktail. Ordet HJÆLP er vist på sin plads. 

Heldigvis sker der rigtig mange ting rundt omkring i landet. SkoletjenesteNetværk har bl.a. i samarbejde med Vesthimmerlands Museum, Center for Undervisningsmidler i Nordjylland og Tofthøjskolen i Storvorde søgt og fået 25.000 kroner af det Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling. For disse penge skal der nu udvikles en kronologi-kasse, som kommer alle de nordjyske historielærere – og ikke mindst deres elever til stor gavn. På skoletjenestenetvaerk.dk/fra-tanke-til-skole-kronologikassen kan du læse mere om dette interessante projekt. 

Ellers er museerne og de historiske værksteder ved at gøre sig klar til næste skoleår – herunder også nytænkning og tilpasning i forhold til det nye faghæfte. Således kan du på Dorf Møllegård bruge Facebook til forskellige historiske scenarier omkring historiekanonen, lave jernaldermad på det historiske værksted i Randers, eller iklæde dig soldateruniform anno 1849 på volden i Fredericia. Alle tre eksempler på, at velkvalificeret faglig hjælp er nær for historielæreren - så kom ud af skolen, brug museet og det historiske værksted og kom bedre ind i historiefaget.    

 

Artiklen fortsætter under banneret

Links:

www.bkmuseer.dk/Dorf_M%C3%B8lleg%C3%A5rd_p%C3%A5_Facebook.asp

www.randershistoriskevaerksted.dk/

www.fredericiahistorie.dk/node/626


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.352 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
463 andre er allerede tilmeldt