Idræt i alle fag

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Idræt behøver ikke kun foregå i gymnastiksalen. Danske skoleelever kan lige så godt få sved på panden i historie, matematik og engelsk. »Sæt Skolen i Bevægelse!« er et initiativ fra Dansk Skoleidræt, der skal få alle elever til at leve op til Sundhedsstyrelsens og WHO's anbefalinger om mindst 60 minutters daglig bevægelse. Ifølge projektleder i Dansk Skoleidræt, Lise Sohl Jeppesen, vil de godt 40 inspirationsøvelser kunne integrere idræt i alle fag.

Hvorfor skal skolen sættes i bevægelse?

»Der er ikke nok fokus på, at bevægelse er et godt middel til at opnå en bedre læring. Øget bevægelse skærper elevernes koncentrationsevne efterfølgende. Man danner flere hjerneceller og kan så fylde mere viden på«.

Hvorfor bevægelse i alle timer og ikke kun i idrætstimerne?

»Vi har ikke nok idrætstimer til at leve op til Sundhedsstyrelsens mål om en times daglig motion. Skolen har et ansvar for at bidrage så meget som muligt til den anbefaling. To til tre idrætstimer om ugen er ikke nok. Når bevægelse styrker den øvrige læring i skolen, så kan man også bevæge sig i de andre timer og på den måde prøve at leve op til anbefalingerne«.

Hvad er tanken bag øvelserne?

»De faglærere, der ikke har idræt normalt, skal have nogle idéer til, hvordan man kan få bevægelse ind i timerne. Det er ikke en færdig opskrift, men øvelserne giver lærerne nogle forskellige metoder til, hvordan man kan arbejde med idræt. Mange børn har nemmere ved at lære at gøre tingene i stedet for at sidde og terpe«.

Se mere på http://saetskolenibevaegelse.dk/

jwh@dlf.org