0   170

Vis interesse for din kommende arbejdsplads

Hvis du er interesseret i et job, er det ikke nok at sende en ansøgning. Præsenter dig selv over for arbejdsgiveren, og tag på besøg på arbejdspladsen

Ser du et interessant jobopslag, eller får du lyst til at sende en uopfordret ansøgning, så er det en god idé ikke at nøjes med at sende en ansøgning. Kontakt arbejdsgiveren og besøg eventuelt arbejdspladsen. På den måde viser du, at din interesse er seriøs, og du kan få svar på de spørgsmål, som kan gøre din ansøgning helt rigtig.

Jeg kender ansøgere, der har fået at vide, at de ikke fik jobbet, fordi de ikke havde ringet eller besøgt arbejdspladsen, da jobbet var slået op. Derfor er det vigtigt i det mindste at gribe telefonen og ringe til arbejdsgiveren, siger Bo Nielsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Han er konsulent i Lærernes A-kasse i Aalborg, og er i kontakt med mange ledige, der søger job som undervisere eller formidlere.

Der er forskel på, hvor interesseret arbejdsgivere generelt er i personlig kontakt med ansøgere, men langt de fleste ledere af folkeskoler lægger stor vægt på at ansøgere kommer på besøg, før stillingen skal besættes, siger Bo Nielsen.

Hvis der står i ansøgningen, at du er velkommen til at kontakte arbejdsgiveren, og der er opgivet et telefonnummer, så er det oplagt at ringe.

På den måde kan du få en snak med arbejdsgiveren og eventuelt lodde stemningen for et besøg, siger konsulent Maria Knudsen, Lærernes A-kasse i København.

Telefonsamtalen kan bruges til at få svar på de spørgsmål, som jobannoncen rejser.

Et jobopslag er en ønskeseddel, og der er som regel meget, der ikke er helt klart. I hvilke situationer er det, at ansøgeren skal være fleksibel eller omstillingsparat, og hvordan prioriteres teamsamarbejde højt på arbejdspladsen? Den slags bør du spørge ind til enten i telefonen, eller når du kommer på besøg, siger Maria Knudsen.

Der er flere formål med en telefonsamtale med arbejdsgiveren og med, at du besøger din kommende arbejdsplads. Arbejdsgiveren får et indtryk af, hvem du er, og du får et indtryk af arbejdspladsen og arbejdsgiveren. Begge dele kan hjælpe dig til at finde ud af, om jobbet er noget for dig.

En samtale og et besøg gør det også nemmere for dig og arbejdsgiveren at finde ud af, hvordan dine kompetencer matcher jobbet.

Det skal gerne være sådan, at du efter telefonsamtalen eller besøget har et klart indtryk af, hvordan dine færdigheder kan komme i spil. På den måde får du også et godt input til, hvad du skal skrive i din ansøgning, siger Maria Knudsen.

Før du ringer til arbejdsgiveren, er det en god idé at samle oplysninger om, hvad det er for en arbejdsplads og hvad det er for et job. Det kan du gøre ved at tjekke arbejdspladsens websted og andre steder på nettet, hvor arbejdspladsen og de opgaver, som den løser, er omtalt. Du bør også læse stillingsannoncen en gang mere og gå dine egne kvalifikationer og joberfaringer igennem.

På den måde får du skyts til at stille de relevante spørgsmål og komme med de rigtige svar.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet