Kaare Aagaard, Terndrup

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pensioneret overlærer Kaare Aagaard, Terndrup, blev 74 år.

Sammen med sin hustru, Birthe, blev Kaare Aagaard ansat ved Terndrup Skole i august 1967. Parret kom fra København, hvor de sideløbende med erhvervsarbejde om dagen læste på Københavns Aftenseminarium.

Der stod stor respekt om Kaare Aagaard som lærer. Han var fagligt utroligt kompetent, og han havde en autoritet, der i timerne gav en arbejdsro, der var befordrende for elevernes indlæring. Kaare havde hovedsaglig sine timer i overbygningen, hvor han i mange år også var en dygtig skolevejleder, der på bedste vis hjalp de unge med at finde vej i uddannelsesjunglen. Flere generationer af elever har nydt godt af Kaares undervisning i dansk, historie og samfundsfag, en undervisning, der ofte indeholdt et lokalt islæt, for lokalhistorie var hans store interesse. Fra 1984 til 1999 var Kaare Aagaard desuden ungdomsskoleleder. Efter 32 års ansættelse ved Terndrup Skole valgte han at gå på pension i 1999.

Kaare Aagaard har betydet meget for Terndrup Skole, og vore tanker går til den nærmeste familie, der nu mangler ham i deres midte.

Æret være Kaare Aagaards minde!

På vegne af ledelse og kolleger ved Terndrup Skole.

Bente Carpentier