Debat
12   483

Sæt Folkeskolen Fri

Vi skal have stoppet topstyringen og ensretningen af vores folkeskoler og i stedet sikre, at der er frihed til faglighed og forskellighed, så vores lærere får de bedste arbejdsvilkår og vores børn lærer mest muligt.

Jeg blev politisk aktiv da jeg som lærer blev lockoutet og regeringen derefter lavede et regeringsindgreb, der var aftalt og planlagt 2 år i forvejen med KL.

Siden har jeg været medlem og aktiv i Enhedslisten bl.a. fordi Enhedslisten, som de eneste, hele vejen igennem har stået bag lærerne og prøvet at beskytte den Danske folkeskole mod de angreb og forringelser KL og et bred flertal i folketinget har lavet.

Artiklen fortsætter under banneret

Som folketingskandidat går jeg til valg på, at de nationale test bliver afskaffet, at Heldagsskole gøres frivillig og at Lov 409 (regeringsindgrebet) afskaffes.

Det er helt vanvittigt at tro at man kan lave en så stor reform med så meget tvang og topstyring uden at lytte til lærerne og forskerne på skoleområdet.

Det kan desværre kun gå galt – Spørgsmålet er bare hvor lang tid der går før det går op for et flertal i folketinget ?

Heldagsskole skal være frivillig fordi børnene bliver for trætte, vores idrætsforeninger bliver presset og den ekstra undervisning ikke er finansieret.

Jeg kæmper for at stoppe topstyringen og ensretningen af vores skoler og i stedet sikre, at der er frihed til faglighed og forskellighed, så vores lærere får de bedste arbejdsvilkår og vores børn lærer mest muligt. 

De nationale test er langt hen af vejen spild af tid og ressourcer og i værste fald skader det mange børns trivsel og indlæring og gør lærernes arbejdsglæde mindre.

De nationale test er mere ideologi end evidens og koster kassen og derfor skal de afskaffes.

Inklusionen skal ikke være en spareøvelse for det bliver rigtig rigtig dyrt på sigt, når man smider specialbørn ind i normalklasser uden de nødvendige ressourcer.

Et 2-lærersystem vil kunne forhindre at mange børn på kanten bliver støttekrævende og vil i længden kunne betale sig.

Jeg har selv 2 børn der går i folkeskole og en 3 på vej så jeg er direkte berørt af, at et bredt flertal i folketinget er ved at smadre vores fælles skole og jeg vil kæmpe med næb og klør for at gøre vores skoler til et sted med frihed til faglighed og forskellighed.

Af Ulf Harbo, Enhedslisten, Norddjurs Kommunalbestyrelse, folketingskandidat i Østjyllands Storkreds. Glesborg Kærvej 31.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ