Lærer til lærer
0   832

Valget 2015: Ungdomspolitikernes grundholdninger

 

Lad dine elever sætte sig ind i partiernes grundholdninger gennem online spil

Til 100 års-jubilæet for Grundloven, der gav kvinder og tjenestefolk valgret, har Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling udviklet en såkaldt grundlovsgenerator, der giver elever mulighed for at skabe deres egen grundlov. Generatoren egner sig også glimrende som et indslag i undervisningen i forhold til det forestående valg.

I generatoren indgår der nemlig udsagn fra ungdomspolitikere fra alle partier om nogle helt grundlæggende samfundsmæssige spørgsmål som fx om vi skal bevare monarkiet, om EU skal have mere magt, om ytringsfrihed er ubegrænset, og om valgretsalderen skal sættes ned. Eleverne kan gå på opdagelse i ungdomspolitikernes svar og på den måde finde ud af, hvilke ligheder og forskelle der er mellem partierne.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet er særdeles velegnet til historie og samfundsfag i 8. og 9. klasse – og det har den styrke, at mange elever sandsynligvis vil have lettere ved at identificere sig med ungdomspolitikerne, der indgår generatoren, end de langt ældre politikere, der optræder i medierne. Så måske kan generatoren være et middel til at få langt flere elever til at interessere sig for valget 2015.

Gå til grundlovsgeneratoren: http://historieogkultur.ucl.dk/grundlov/nutid.htm

Lærervejledning til grundlovsgeneratoren: http://historieogkulturarv.ucl.dk/wp-content/uploads/2015/05/nutidsgenerator-laerervejledning-endelig.pdf


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.541 andre er allerede tilmeldt