Debat

Ingen patent på sandheden

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kjeld Johansen påstår i et læserbrev i Folkeskolen nummer 19, at Landsforeningen af Læsepædagoger er faldet på halen over missionærer for Whole Languages, og at vi ikke vil se ud over landets grænser.

For god ordens skyld vil vi understrege, at Landsforeningen udgiver tidsskriftet 'Læsepædagogen' samt serierne 'Læsedebat', 'Læserapport' og 'Den gule serie'. I alle disse udgivelser findes artikler fra ind- og udland, og vi bringer ikke artikler skrevet af missionærer. Derimod bringer vi meget gerne artikler skrevet af seriøst arbejdende lærere, forskere og andre med interesse for læsning.

Vi er en bredt sammensat forening, og ingen af os mener at have patent på sandheden. Svaret på den såkaldte 'læsekrise' er hverken Phonics eller Whole Languages. Svaret er ikke et enten-eller, svaret er et både-og.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lis Pøhler

for bestyrelsen af

Landsforeningen af Læsepædagoger