Blog
0   1127

Kan man lege sig til engelskkundskaber?

Abonner på nyt om Engelsk i 1. klasse i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvordan skabes der autentiske læringssituationer?

Kan vi lege os til engelskkundskaber?

Hvordan skabes der et autentisk læringsmiljø? Ofte oplever vores elever undervisningen som en løsrevet disciplin, som ikke har noget med virkeligheden at gøre. Det har jeg som lærer i hvert fald oplevet en del gange.Jeg har tænkt på, om den legende tilgang til faget, som jeg prøver at få implementeret i min tidlig engelskundervisning, er en medvirkende faktor til den begejstring jeg oplever blandt eleverne. Den form for ubevidst-læring jeg tidligere har omtalt. Nu er der nok mange der tænker, at alt ikke kan leges ind, og det er måske også rigtigt, men måske skulle vi generelt have større fokus på metoden, hvis den kan bidrage til, at eleven oplever undervisningen som mere autentisk. Vi skal have mere fokus på at skabe autentiske læringssituationer, hvor eleverne bruger deres engelskkundskaber mere eller mindre bevidst. Og hvordan gør man så det? Rollespil, teater, egen produktion af bøger/foldere om de emner man er i gang med, venskabsklasser og udstillinger kunne være forslag til hvordan vi kan “lege” os til engelsk. Det er jeg overbevist om, at mange allerede gør. Men vi skal gøre det meget mere metodisk. Tænker vi skal arbejde langt mere emneorienteret i engelsk, så undervisningen ikke blot bliver at slå op på side 34 i tekstbogen. Sproget, kulturen og grammatikken skal blive integrerede dele af noget større og ikke blot løsrevne discipliner.

Nadja Rau 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.576 andre er allerede tilmeldt