Uskolet
0   282

Mindfulness kan hjælpe hyperaktive politikere

Hyperaktive, opmærksomhedssøgende og reformivrige politikere kan have glæde af meditationsøvelser.

Det viser et nyt diplomprojekt, der har undersøgt en række uddannelsespolitikere, som ikke besidder kompetencerne til selvregulering. »Mindfulness repræsenterer et rum til ro for disse politikere«, fortæller forskeren bag projektet. »En slags 'helle', hvor politikerne ikke ustandseligt føler, at de skal overbyde hinanden i uigennemtænkte ændringsforslag for eksempelvis folkeskolen«.

Forskeren understreger, at man bør benytte en rolig tilgang til politikerne - en såkaldt low arousal-tilgang - når man arbejder med de forskellige øvelser. På den måde får politikerne nemmere ved at håndtere de lange arbejdsdage med mange skift og møder, medieoptræden og lovforslag. Under pilotprojektet blev politikerne mere nysgerrige og begyndte at danne relationer på tværs af partiskellene.

Artiklen fortsætter under banneret

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med 
tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder 
i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ