Blog
2   919

Fællesfaglig naturfagsprøve, men stadig 3 fag

Abonner på nyt om Geografi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Så kom den!

Den fællesfaglige naturfagsprøve, som fra næste år vil kombinere de praktiske elementer fra fysik/kemi, biologi og geografi i en fælles afgangsprøve. Det har været et meget langt optræk, og jeg sidder som kommende lærer stadig tilbage med nogle ret store forundringer.

For det første. Hvordan vil man sikre at alle tre fag bliver rummet ligeligt i prøven? Det er jo kun et fåtal af de udøvende naturfagslærere som har en baggrund i alle tre fag. Hvad med tidsforbruget, som lovforslaget intet siger om. Skal man fremover, på samme tid, komme omkring elementer i f.eks “vejr og vind”, og forvente at det giver et retvisende billede af elevens formåen?

Mere tværfaglighed betyder i min verden (forudsat at der er flere lærere til at dække de tre fag) at der skal samarbejdes mere, og det betyder flere møder og mere forberedelse. Vi ved jo godt hvordan det ser ud på den front…….

Artiklen fortsætter under banneret

Som sådan er disse spørgsmål helt naturlige ved de fleste ændringer af fagene og afgangsprøverne.

Det undrer mig nemlig enormt at man indfører en fælles naturfagsprøve, men stadig kører videre med de tre enkeltstående fag. Jeg er overhovedet ikke fan af det sidste, men ville det ikke logisk give mere mening, i lyset af at målet med ændringen er at “fornye” de gammeldags fagopdelinger? Fremover skal man nu undervise i tre fag i tre år, for til slut at koge det hele ned og være “fællesfaglig”. Hvis det skal lykkes bare nogenlunde i den form, skal der virkelig sættes speed på de tværfaglige forløb mellem fagene.

Det at man gør den sådan kan til gengæld snart ikke overraske mig mere. Det er ligesom når der først ændres i læreruddannelsen, for så et år efter at ændre på folkeskolen. Tingene følges simpelthen ikke ad.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.595 andre er allerede tilmeldt