Debat

Sikke noget sludder!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vagn Madsen hævder i Folkeskolen nummer 5 »Undervisning i ligestilling utilladeligt«, skrevet som svar på min bagsmæk i nummer 3, at ligestilling er partipolitik og derfor ikke hører hjemme på skoleskemaet.

Sikke noget sludder! Ligestilling er ikke partipolitik, det er en menneskeret, og naturligvis skal børnene lære, at drenge og piger og mænd og kvinder har samme rettigheder.

Vagn Madsens indlæg lugter i det hele taget langt væk af kønsdiskrimination. At hævde, at det eksempelvis er en begrænsning i »virksomhedernes frie ret til kun at tage kvalifikationshensyn i deres ansættelsespraksis« ved at pålægge dem eksempelvis at hyre et vist antal kvindelige bestyrelsesmedlemmer, er det samme som at sige, at kvinder er dummere end mænd og derfor ikke kan sidde i bestyrelser. Det er en påstand, som jeg - særligt i disse finanskrisetider, hvor den ene mand efter den anden har spillet fallit - vist ikke behøver at kommentere yderligere på!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Forkortet af redaktionen