Ordblind/læsesvag
0   422

Ordblinde får gode karakterer i gymnasiet

Mange ordblinde elever klarer sig lige så godt i gymnasiet som deres klassekammerater, der ikke har problemer med at læse og stave. Hvis de altså får den rigtige hjælp, skriver gymnasieskolen.dk om en ny undersøgelse. Knap hver tredje af de næsten 200 ordblinde elever i undersøgelsen fik et karaktergennemsnit på mindst 7,1 ved studentereksamen i 2014, mens næsten halvdelen fik et snit på mellem 4,1 og 7. Landsgennemsnittet på stx var på 7,1. ”Ordblinde elever, der får den rigtige støtte lige fra starten, klarer sig lige så godt som alle andre elever. Derfor er det fuldt berettiget, at de går i gymnasiet,” siger Anna Holm Grønlund, formand for Foreningen for læsevejledere ved de gymnasiale og videregående uddannelser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.417 andre er allerede tilmeldt

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
460 andre er allerede tilmeldt