Anmeldelse

Skæve skæbner

Skæve skæbner

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I tilknytning til systemet "Mellem fortid og fremtid" har forlaget udgivet en række "fordybelseshæfter", og seneste udgivelse i den sammenhæng er bogen "Skæve skæbner - seks fortællinger om dansk historie". I bogen får man beretningen om seks forskellige personer, som alle i hver sin tidsperiode var personer ud over det sædvanlige.

Fakta:

Titel: Skæve skæbner

Forfatter: Lars Haastrup

Pris: 188,75 kroner

Sider: 72 sider

Serie: Mellem fortid og fremtid

Type: Bog

Forlag: Alinea

Vi hører om blandt andre kongedatteren Ingeborg, som omkring år 1200 bliver gift med den franske konge, om islændingen Jon, som på Christian IV's tid både kom verden rundt og en tur i fængsel, om Lene fra Vejle, som levede i sidste halvdel af 1800-tallet og først i 1900-tallet, og som viede sit liv til kampen mod alkoholisme og for kvindernes ret til medbestemmelse.

De seks menneskeskæbner er taget ud af hver sin tid, men bindes sammen af en række fælles træk som evnen til indflydelse på eget liv og egen skæbne. Man kan også se, at mænds og kvinders vilkår har været meget forskellige. Den biografiske form er med til at tydeliggøre livsbetingelserne i de forskellige tidsperioder og på de forskellige steder.

Bogen lægger op til klasseundervisning om individets handlemuligheder, og her giver de forskellige skæbner så afgjort et godt afsæt. Ingen af fortællingerne er forudsigelige menneskeskæbner, men rummer overraskelser undervejs, som fint kan indgå i drøftelsen af vores egne muligheder for at forme og præge vores eget liv i nutiden. Den tilknyttede lærervejledning underbygger dette arbejde.

Powered by Labrador CMS