Anmeldelse Historie
0   238

Skæve skæbner

Skæve skæbner

Fakta


Titel
Skæve skæbner

Forfatter
Lars Haastrup

Pris
188,75 kroner

Sider
72 sider

Serie
Mellem fortid og fremtid

Type
Bog

Forlag
Alinea

I tilknytning til systemet "Mellem fortid og fremtid" har forlaget udgivet en række "fordybelseshæfter", og seneste udgivelse i den sammenhæng er bogen "Skæve skæbner - seks fortællinger om dansk historie". I bogen får man beretningen om seks forskellige personer, som alle i hver sin tidsperiode var personer ud over det sædvanlige.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi hører om blandt andre kongedatteren Ingeborg, som omkring år 1200 bliver gift med den franske konge, om islændingen Jon, som på Christian IV's tid både kom verden rundt og en tur i fængsel, om Lene fra Vejle, som levede i sidste halvdel af 1800-tallet og først i 1900-tallet, og som viede sit liv til kampen mod alkoholisme og for kvindernes ret til medbestemmelse.

De seks menneskeskæbner er taget ud af hver sin tid, men bindes sammen af en række fælles træk som evnen til indflydelse på eget liv og egen skæbne. Man kan også se, at mænds og kvinders vilkår har været meget forskellige. Den biografiske form er med til at tydeliggøre livsbetingelserne i de forskellige tidsperioder og på de forskellige steder.

Bogen lægger op til klasseundervisning om individets handlemuligheder, og her giver de forskellige skæbner så afgjort et godt afsæt. Ingen af fortællingerne er forudsigelige menneskeskæbner, men rummer overraskelser undervejs, som fint kan indgå i drøftelsen af vores egne muligheder for at forme og præge vores eget liv i nutiden. Den tilknyttede lærervejledning underbygger dette arbejde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.348 andre er allerede tilmeldt