Forskning Klasseledelse
13   866

Ny forskning: Mobilforbud giver bedre læring

Skoler, hvor eleverne ikke må have mobiltelefoner med, har bedre test-resultater end skoler, hvor eleverne gerne må have mobilen med. Det viser ny engelsk forskning.

Vores brug af smartphones er vel det, som eventuelle tidsrejsende fra fortiden for alvor ville lægge mærke til, hvis de besøgte 2015. Vi har hele verden ved hånden, og de små appetitlige skærme er nogle gange så indbydende, at den fysiske virkelighed kan have svært ved at konkurrere med telefonen.

En gruppe engelske forskere fra The London School of Economics and Political Science har undersøgt, hvilken effekt mobiltelefoner har på elevernes test-resultater. Som i Danmark har England ingen national politik på området. Derfor har forskerne haft mulighed for at tage udgangspunkt i skoler, hvor mobilen er blevet forbudt. Hvordan klarer eleverne sig før og efter forbuddet? Forskerne konkluderer:

Generelt opnår eleverne 6,41 procent bedre testresultater efter indførelsen af mobilforbud end før.

Og for de svageste elever er resultaterne endnu mere markant: Deres test-resultater bliver 14,23 procent bedre.

Artiklen fortsætter under banneret

For den fjerdedel af eleverne, der opnår de bedste resultater, er der hverken en positiv eller negativ effekt af mobiler på skolen. Forskerne konkluderer at det drejer sig om, at de dygtigste elever er i stand til at koncentrere sig, uanset om mobiltelefoner er tilladte eller forbudte.

Læs mere via linket til højre for artiklen.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.040 andre er allerede tilmeldt