Anmeldelse Læsning
0   319

Håndbog i læsevejledning

Håndbog i læsevejledning

Fakta


Titel
Håndbog i læsevejledning

Pris
428 kroner

Sider
504 sider

Type
Bog

Forlag
Dansk Psykologisk Forlag

Der udgives et hav af bøger om læsevejledning i disse tider, og nu er der kommet en ordentlig moppedreng af en håndbog, som Jørgen Frost har redigeret og også selv skrevet indlæg til. 500 sider bestående af 20 forskellige indlæg skrevet af forskellige danskere og nordmænd, som har en stor viden inden for et specielt område af det skriftsproglige felt. "Håndbog i læsevejledning - teori og praksis" hedder den, og der belyses mange aspekter ved læsevejlederfunktionen.

Artiklen fortsætter under banneret

Her kan man læse om læsevejlederen som kvalitetsudvikler, en skoleleders overvejelser over læsevejlederfunktionen, retstavningsundervisning, storyline og læsekurser for hele klasser, ordforråd og læseudvikling med meget mere. Det er godt, at der er to store afsnit om matematik og læseforståelse. Det er forholdsvis nyt, at der bliver taget fat om dette, og det er vigtigt, at man ude på skolerne tager højde for denne side af læseforståelsen.

Jeg synes også, det er interessant at høre en skoleleders syn på læsevejlederens arbejdsområde. Der kan man få ideer og oplæg til diskussion med egen skoleleder. Jørgen Frost er for mange et ikon inden for læsning, ingen tvivl om hans store indflydelse på læsning og læseudvikling i Danmark (og Norge,) så der er store forventninger til hans udgivelser. Og det er grundigt og gedigent arbejde, men jeg synes ikke, der er så meget nyt under solen.

Man kan hævde, at en håndbog er et opslagsværk, det er ikke her, det nye skal præsenteres, men jeg kan godt lide at blive begejstret, og jeg synes, begejstringen udeblev. Det betyder ikke, at bogen er uvæsentlig, dens styrke ligger i, at artiklerne er samlet i et (stort) værk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.071 andre er allerede tilmeldt