Blog
1   392

Udvikling kræver tid til planlægning

Abonner på nyt om Fysik/kemi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Netop i denne tid prioriteres ressourcerne til næste skoleår. I den proces er det vigtigt at skolelederen, som har ansvaret for det hele – herunder også undervisningsaktiviteterne, er opmærksom på de skærpede krav til undervisningen i fagene Biologi, Fysik/kemi og Geografi

 

Med reformen fulgte ønsket om et styrket naturfag. Denne naturfagssatsning ses ikke i timetildelingen til naturfagene Biologi, Fysik/kemi, Geografi og Natur/teknik, men i måden at arbejde på. Undervisningsfagene Biologi, Fysik/kemi og Geografi fylder stadig kun 11 % af den samlede undervisningstid. Siden 2009 har der været formuleret et krav om at lærerne i de tre naturfag i udskolingen skulle arbejde sammen. Med indførsel af de forenklede fælles mål er dette krav yderligere præciseret. Nu er der formuleret krav om, at lærerne skal samarbejde om mindst 6 temaer, i løbet af de 3 år der er Biologi, Fysik/Kemi og Geografi på skemaet.  Jeg forventer, at skolelederne i deres planlægning af hvordan næste års ressourcer skal anvendes, sørger for, at lærerne i de tre fag får mulighed for og tid til samarbejde. Her tænker jeg ikke kun på tid til at foretage en fælles årsplanlægning, men også tid til evaluering, justering og opfølgning af undervisningen i de fælles temaer i Biologi, Fysik/kemi og Geografi, som med reformen er blevet mål for et større fælles fagsamarbejde.  

Så husk venligst at betænke lærerne i de ovennævnte fag med ekstra tid til det gode fagsamarbejde.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.467 andre er allerede tilmeldt