Kulturkufferten kan også bruges som dukketeater, så den indeholder, udover bøger, film og kulturpas, også to ark med dukker, der kan klippes ud og bruges til teater.

Kulturkufferter på vej til indskolingsbørn

Kulturministeriet har afsat fire millioner til en ny pulje til kulturkufferter til dagtilbud, indskolinger og boligområder, der har mange børn med udfordringer. Kulturkufferterne skal sikre, at alle børn kommer i kontakt med kunst og kultur.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

16.000 kulturkufferter med bøger, film og et kulturpas til lokale tilbud er på vej ud til dagtilbud, indskolinger og udfordrede boligområder. Hjørring, Mariagerfjord, Randers, Horsens, Vejle, Aabenraa, Sønderborg, Odense og Helsingør har søgt og fået støtte til at sende kufferterne ud. 

Kufferterne er illustreret af illustrator Cato Thau-Jensen og kan bruges  til at lege teater med. Et ekspertudvalg har taget stilling til kuffertens indhold af bøger, og Det Danske Filminstitut har stået for udvælgelsen af film. Kulturpasset giver adgang til mindst fem forskellige kulturoplevelser, hvoraf nogle også er for forældre og søskende.

Udsendelsen af kufferterne er en del af Kulturministeriets tre strategier for børn og unge, som skal sikre, at kunst og kultur bliver en del af alle børns opvækst uanset baggrund. Ministeriet har i alt afsat 40 millioner til konkrete initiativer. Kulturminister Marianne Jelved siger:

"Børn har mange forskellige vilkår og muligheder i deres liv. Når de møder kunsten, er de på lige fod. Man kan se, høre, føle på den og opleve den umiddelbart. Det kræver ikke særlige bogsproglige eller fagsproglige forudsætninger. Kunst og dens æstetik er en sensitiv vej til læring, erkendelse og erfaring. Med kulturkufferten vil jeg gerne medvirke til, at alle børn får muligheden for at deltage i de fællesskaber, der opstår, når de møder kunsten, taler om den og sanser den".

Powered by Labrador CMS