Billedkunst
0   3067

Kulturkufferter på vej til indskolingsbørn

Kulturministeriet har afsat fire millioner til en ny pulje til kulturkufferter til dagtilbud, indskolinger og boligområder, der har mange børn med udfordringer. Kulturkufferterne skal sikre, at alle børn kommer i kontakt med kunst og kultur.

16.000 kulturkufferter med bøger, film og et kulturpas til lokale tilbud er på vej ud til dagtilbud, indskolinger og udfordrede boligområder. Hjørring, Mariagerfjord, Randers, Horsens, Vejle, Aabenraa, Sønderborg, Odense og Helsingør har søgt og fået støtte til at sende kufferterne ud. 

Kufferterne er illustreret af illustrator Cato Thau-Jensen og kan bruges  til at lege teater med. Et ekspertudvalg har taget stilling til kuffertens indhold af bøger, og Det Danske Filminstitut har stået for udvælgelsen af film. Kulturpasset giver adgang til mindst fem forskellige kulturoplevelser, hvoraf nogle også er for forældre og søskende.

Artiklen fortsætter under banneret

Udsendelsen af kufferterne er en del af Kulturministeriets tre strategier for børn og unge, som skal sikre, at kunst og kultur bliver en del af alle børns opvækst uanset baggrund. Ministeriet har i alt afsat 40 millioner til konkrete initiativer. Kulturminister Marianne Jelved siger:

"Børn har mange forskellige vilkår og muligheder i deres liv. Når de møder kunsten, er de på lige fod. Man kan se, høre, føle på den og opleve den umiddelbart. Det kræver ikke særlige bogsproglige eller fagsproglige forudsætninger. Kunst og dens æstetik er en sensitiv vej til læring, erkendelse og erfaring. Med kulturkufferten vil jeg gerne medvirke til, at alle børn får muligheden for at deltage i de fællesskaber, der opstår, når de møder kunsten, taler om den og sanser den".Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.701 andre er allerede tilmeldt