Debat
5   154

Underskriftsindsamling

SKRIV UNDER TIL STØTTE FOR THOMAS AASTRUP RØMER OG DANSK ÅNDSVIDENSKAB.

Onsdag den 29. april er Thomas Aastrup Rømer, lektor i pædagogik på Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet, indkaldt til samtale med juridisk bisidder. Samtalen er begrundet i to klager over Thomas Aastrup Rømer på baggrund af et blogindlæg i hvilket, Rømer kritiserer en artikel.

Med underskriftindsamlingen pointeres:

Artiklen fortsætter under banneret

At videnskab, litteratur og kultur altid har været fuld af konflikter og fejder. Det er stærkt medvirkende til at holde vores åndsliv levende, og somme tider fører det til bevægelser og -ismer, der får stor betydning for fremtiden.

At det i den Humboldt'ske universitetstradition er forskernes fornemmeste opgave at være uenige. Thomas Aastrup Rømer passer sit job, når han trodser enighed og retter kritik af kollegers arbejde.

At det er upassende inden for et intellektuelt universitetsmiljø at true en fagligt formidlende personlighed gennem klager og administrative foranstaltninger.

At gøre en faglig og videnskabelig diskussion til en administrativ og juridisk sag, vil være en skandale af dimensioner. At en administrativ/juridisk sag vil være i strid med den grundlovsfæstede ret til ytringsfrihed

Derfor bør klagen over Thomas Rømer afvises.

Sæt kritikken fri!

Underskriftindsamlingen vil forløbe indtil onsdag den 29. april kl. 8, hvorefter den vil blive præsenteret for Universitetets ledelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ