Blog
0   822

Verden Handler – Etisk og Fair?

Abonner på nyt om Geografi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I samarbejde med DANIDA har COOP Skolekontakten udgivet dette gratis læremiddel, som er et glimrende bidrag og supplement til arbejdet med bæredygtig udvikling i grundskolen

Da jeg for en måneds tid siden gik rundt på messeområdet til Big Bang-konferencen, var det svært ikke at blive draget af alle de interessante materialer og læremidler, der blev vist frem. Især eet sprang mig i øjnene. Verden Handler – Etisk og Fair?, er et læremiddel produceret af COOP Skolekontakten med støtte fra DANIDA.

Læremidlet lægger op til tværfagligt samarbejde mellem geografi og samfundsfag, og det kommer på et kærkomment tidspunkt, hvor der skal til at tænkes på, hvordan vi kan styrke eleverne i problemorienteret arbejde frem mod den nye fælles naturfaglige afgangsprøve.

Forfatterne af dette materiale har dog valgt en anden tilgang, end jeg normalt synes, man ser, når der skal arbejdes med bæredygtig udvikling. De har valgt at fokusere på at skabe optimisme ved at fortælle om bæredygtige historier fra hele kloden. Altså bliver budskabet, at den hjælp vi yder ved at købe fairtrade- mærkede produkter, har positiv effekt. Nogle steder. For læremidlet lægger heller ikke skjul på, at vores forbrugsvaner også kan have en negativ påvirkning, og det er her, det kan blive rigtigt spændende at gå ind og tage diskussioner med eleverne om fx arbejdsvilkår, støtte til store tekstilproducenter. Eleverne kan selv blive omdrejningspunkt for denne snak, da de kan komme til at reflektere over deres egen praksis som forbruger.

Artiklen fortsætter under banneret

Læremidlet lægger i høj grad op til, at eleverne får brugt deres kreative kompetencer til at reflektere og til at nuancere deres verdensbillede, og i lærevejledningen er der da også klare handlemuligheder defineret, så det er altså lige til at gå til.

Alt i alt – et gratis materiale, der kan hjælpe eleverne til noget af det, jeg ser som en af de store omdrejningspunker i geografifaget, nemlig at skabe omverdensforståelse.Læs mere om materialet her: www.skolekontakten.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.591 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.501 andre er allerede tilmeldt