Anmeldelse Dansk
0   304

Tid til læseforståelse A

Tid til læseforståelse A

Fakta


Titel
Tid til læseforståelse A

Forfatter
Lena Bülow-Olsen, Susanne Kjær Harms, Vibeke Skaarup


Elevhæfte: 56 sider, 122,50 kroner. Lærervejledning: 40 sider, 250 kroner

Type
Bog

Forlag
Alinea

"Tid til læseforståelse A" er et godt og indbydende flergangsmateriale med tekster og opgaver, der sætter forståelse og læseaktiviteter i fokus. Det er beregnet til elever i 3.-6. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen indeholder meget forskellige teksttyper. En opskrift, et digt, et skuespil, en biografi, et postkort, et referat af et klassemøde, en bagsidetekst samt fagtekster, fabler og uddrag af skønlitterære fortællinger.

Teksterne præsenteres på 24 venstresider i elevbogen og tre typer spørgsmål på højresiderne. Eleverne skal kunne svare på, hvad der direkte står i teksten, de skal kunne læse mellem linjerne, og de skal også kunne forstå tekstens indhold og eventuelle budskab. Det er meningen, at eleverne skal kunne overføre de indlærte læse- og arbejdsformer til de øvrige tekster, de arbejder med.

Teksterne er velvalgte. De er sat med en antikvaskrift, hvorimod spørgsmålene er sat med en grotesk skrifttype. Den er flot, men kan være lidt vanskelig at læse for elever med læseproblemer. Farveillustrationer og layout virker meget indbydende.

Det er et vældig godt materiale, der kan spore elever ind på, hvordan de bliver aktive læsere. Materialet indbyder til forskellige organiseringsformer og til undervisningsdifferentiering.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.514 andre er allerede tilmeldt