Anmeldelse

Klovnerier med begreber

Klovnerier med begreber

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Begreber kan være svære at få hold på, så mange børn har brug for undervisning. Her er et godt bud med et materiale, der er beregnet til brug i indskolingen.

Fakta:

Titel: Klovnerier med begreber

Forfatter: Maritta Møller Madsen

Illustrator: Maritta Møller Madsen, Eva Wulff

Pris: 436,25 kroner

Sider: 112 sider

Serie: Klovnerier med ...

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Bogen indledes med en vejledning til læreren på 12 sider. Derefter følger 93 sider kopiark med opgaver med 58 begreber. Disse er inddelt i begrebspar som stor/lillle, højre/venstre og vandret/lodret. Forfatteren er klar over, at undervisningen bør være så konkret som muligt, så hun lægger op til at introducere de enkelte begreber med en række lege.

Derefter går man over til opgaverne på kopisiderne. Der findes ekstrasider til elever, der har brug for lidt flere udfordringer. Ligeledes findes der sider, der kan bruges til at se, om den enkelte elev har styr på begreberne. Gåder og spil med begreber og vrøvlehistorier afslutter materialet.

Hvis læreren følger vejledningen og introducerer de enkelte begreber med konkrete materialer og forskellige lege, så vil kopisiderne i dette materiale være en vældig god opfølgning. Alle sider behøver ikke at bruges, læreren vælger selvfølgelig ud. Der er mulighed for differentiering og forskellige organiseringsformer.

Opgaverne er gode, og tegningerne er glade og muntre. Materialet kan anbefales til brug i indskolingen, til undervisning af tosprogede og til taleundervisning.

Powered by Labrador CMS