Debat
0   191

Snyd og fusk

Vi har netop været igennem en overenskomstafstemning med tilhørende debat, hvor mange ja-sigere i god tro har argumenteret med, at arbejdstidsdelen ganske vist har små og store mangler, men hvor løndelen til gengæld er rigtig flot.

En samlet vurdering har fået mange til at stemme ja.

Artiklen fortsætter under banneret

Nu viser det sig efter de oplysninger, som er fremkommet på hovedstyrelsesmødet den 26.-27. april, at vi selv har betalt en del af den 'flotte' lønaftale med forringede arbejdsforhold blandt andet ved at udhule overarbejdsbestemmelserne og ved at veksle en del af den ekstra F-tid fra specialundervisning til flere lønkroner.

I alt har man på den måde overført 126 millioner kroner fra arbejdstidsdelen til løndelen.

På overenskomstkongressen i efteråret vedtog et flertal, at DLF kunne forhandle ny løn, hvis arbejdsgiverne fremsatte det som krav. Det er altså helt klart Kommunernes Landsforenings projekt. Men nu har vi så selv finansieret over 25 procent af et arbejdsgiverkrav om ny løn.

Vi vedtog også, at forberedelsestiden ikke måtte forringes, men at 'Den samlede tid til forberedelse og efterbehandling skal bringes i overensstemmelse med de øgede krav til undervisning i folkeskolen'.

Dette krav kunne Kommunernes Landsforening desværre ikke finde finansiering for. Så derfor blev der visse mangler ved arbejdstidsdelen.

Ny løn finansieret af dårligere overtidsregler og mindre F-tid.

Det kalder jeg kreativ fortolkning af kongresvedtagelserne. Mon ikke mange ja-sigere havde taget dette forhold med i deres samlede vurdering, hvis de havde kendt sammenhængen?

Men disse oplysninger er tilfældigvis først blevet forelagt hovedstyrelsen - og os andre - efter afstemningen.

I min ordbog kaldes den slags snyd og fusk.

Peter Hess-Nielsen

næstformand

Ballerup Lærerforening

Svar

Alle i hovedstyrelsen ved, at vi ikke har stillet krav om - eller ønsket - at købe et lønsystem for midler fra arbejdstidsaftalen. Hovedstyrelsen ved også, at vi på alle måder forsøgte at fastholde både en centralt aftalt overtidsbestemmelse og centralt aftalt ekstra forberedelsestid til undervisning i specialklasser. Da det på ingen måde kunne lade sig gøre, sikrede vi os at fastholde de midler, som herved blev frigjort.

Jeg kan i øvrigt anbefale dig at købe en ny ordbog.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen