Blokade mod grønlandsk akademi ophævet

Det sydvestgrønlandske uddannelsesvirksomhed Qeqqata Akademi har aftalt forhandlinger om løn- og ansættelsesforhold med den grønlandske lærerforening Imak, og derfor har Lærernes Centralorganisation ophævet sin blokade mod akademiet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medlemmer af Lærernes Centralorgansation har ikke måttet søge eller tage job på Qeqqata Akademi i halvanden måned, fordi akademiet ikke ville i forhandling med Imak om løn - og ansættelsesvilkårene for leder og undervisere. Men nu har parterne altså fundet hinanden, og blokaden er ophævet.

Qeqqata Akademi overtog sidste sommer uddannelsesvejledningen i Qeqqata Kommune og har etableret et kursuscenter for erhvervs- og akademikurser i byen Sisimiut. Akademiet tilbyder blandt andet et et-årigt skoleophold, der afsluttes med folkeskolens afgangsprøve