Anmeldelse Læsning
0   352

Er jeg ordblind?

Er jeg ordblind?

Fakta


Titel
Er jeg ordblind?

Pris
65 kroner

Type
Dvd

Forlag
Nyt Mod

"Er jeg ordblind? Jamen, jeg kan da godt se ordene!" er en cd-rom udgivet af Nyt Mod - på at læse og skrive.

Cd-rommen indeholder alle mulige oplysninger om ordblindhed, for eksempel: Hvad er ordblindhed? Myter om ordblindhed. Hvad virker ved undervisning af ordblinde? Hvad med engelsk, når man er ordblind?

Artiklen fortsætter under banneret

Der lægges ikke skjul på, at det er svært at være ordblind, men der følges op med positive kommentarer: Klø på, tro på dig selv, det er ikke så slemt at være ordblind - sagt af en dreng på 19 år.

Desuden er der små videosekvenser med børn, unge og forældre, der fortæller om deres problemer. Det er tankevækkende, at børnene og de unge næsten alle udtrykker lettelse over diagnosen - den er til at forholde sig til, og man kan gøre noget! Der bliver talt direkte til det ordblinde barn, også om selvværd og "sorte tanker". Det er godt at få at vide, at ordblindhed ikke betyder, at man aldrig får lært at læse, og rådet om ikke at skjule det for kammeraterne, men tværtimod at lukke "monstret ud af skabet", er et vigtigt budskab.

Jeg synes, det er genialt at udgive en cd-rom til hjælp for de ordblinde, så alle berørte har en reel mulighed for at få noget at vide. Det er nemlig muligt både at læse oplysningerne, at høre dem eller læse, mens man hører! Mange ordblinde har ordblinde forældre, som måske vil have vanskeligt ved at overskue en bog med tætpakket information. I hvert fald vil mange børn og unge stå af, så tommelfingeren op for denne let tilgængelige og enkle løsning.

Cd-rommen er udarbejdet af tre læseskrivekonsulenter med mange års erfaring. De ved, hvilke spørgsmål børn og forældre tumler med - de har nemlig hørt dem mange gange før, og derfor rammer denne cd-rom plet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
16.546 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julequizzen

Juletrae

Så er det december, og Folkeskolen.dk har sat nogle kasser vin og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en adventsquiz. Der kommer nye spørgsmål hver søndag i advent, så følg med og forøg dine vinderchancer.

Tricks