Anmeldelse Læsning
0   353

Er jeg ordblind?

Er jeg ordblind?

Fakta


Titel
Er jeg ordblind?

Pris
65 kroner

Type
Dvd

Forlag
Nyt Mod

"Er jeg ordblind? Jamen, jeg kan da godt se ordene!" er en cd-rom udgivet af Nyt Mod - på at læse og skrive.

Artiklen fortsætter under banneret

Cd-rommen indeholder alle mulige oplysninger om ordblindhed, for eksempel: Hvad er ordblindhed? Myter om ordblindhed. Hvad virker ved undervisning af ordblinde? Hvad med engelsk, når man er ordblind?

Der lægges ikke skjul på, at det er svært at være ordblind, men der følges op med positive kommentarer: Klø på, tro på dig selv, det er ikke så slemt at være ordblind - sagt af en dreng på 19 år.

Desuden er der små videosekvenser med børn, unge og forældre, der fortæller om deres problemer. Det er tankevækkende, at børnene og de unge næsten alle udtrykker lettelse over diagnosen - den er til at forholde sig til, og man kan gøre noget! Der bliver talt direkte til det ordblinde barn, også om selvværd og "sorte tanker". Det er godt at få at vide, at ordblindhed ikke betyder, at man aldrig får lært at læse, og rådet om ikke at skjule det for kammeraterne, men tværtimod at lukke "monstret ud af skabet", er et vigtigt budskab.

Jeg synes, det er genialt at udgive en cd-rom til hjælp for de ordblinde, så alle berørte har en reel mulighed for at få noget at vide. Det er nemlig muligt både at læse oplysningerne, at høre dem eller læse, mens man hører! Mange ordblinde har ordblinde forældre, som måske vil have vanskeligt ved at overskue en bog med tætpakket information. I hvert fald vil mange børn og unge stå af, så tommelfingeren op for denne let tilgængelige og enkle løsning.

Cd-rommen er udarbejdet af tre læseskrivekonsulenter med mange års erfaring. De ved, hvilke spørgsmål børn og forældre tumler med - de har nemlig hørt dem mange gange før, og derfor rammer denne cd-rom plet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.584 andre er allerede tilmeldt