Debat

Ren kristendomsundervisning?

Det vil blive en forkyndende undervisning, hvis der kun undervises i kristendom.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De Konservative vil nu have styrket kristendomsundervisningen i folkeskolen, men det forekommer mig nu at være lidt firkantet med vore dages mylder af religiøse retninger i Danmark.

Hvis vi kun taler om én religion, så bliver det jo en forkyndende en af slagsen. Og det vil garanteret volde megen ufred med nye religiøse privatskoler, for hvad skal Asetroen dog med Jesus? Islam? Buddismen? Hinduismen? Vore afrikanske tilflyttere med deres ånder?

For slet ikke at tale om det, jeg selv tilhører: Ateismen? Jeg har kvaler nok med muslimerne, som jo må mig ihjel, alternativt ønske mig et evigt liv i helvedes flammer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Vi taler meget om vores kristne kulturarv, men jeg synes nok, at det er en grum arv at tænke på. Hekseafbrændinger, inkvisitionen, Afrikamissionerne. Bønderne under stavnsbåndet: Duk nakken, adlyd. ”Du får din løn i himlen.....”.

Og i grunden er vi jo mere stolte af vores vikinger.

Jeg ved, jeg er et godt menneske. Jeg lyver ikke, stjæler ikke, hjælper, hvis jeg kan. Skal mine børnebørn nu fortælle mig, at jeg ender i helvede med hvad dertil hører? 

For det siger læreren.

Al religion består jo udelukkende af ord og undren over livets storhed, og Gud er kun troen på Gud, og i princippet er der jo ingen forskel på de store verdensreligioner og åndeverdenen, som man nedladende betegner som overtro.

De konservative kunne måske score et par point mere her op til valget, hvis de talte om ligeværdig religionsundervisning, men det er jo politik og en helt anden sag.