En slutning kan også være en begyndelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Happy End Corona Danseteater

Sankt Annagade 77, 3000 Helsingør, telefon 4921 0740.

Instruktion: Catherine Poher. Medvirkende: Svend Bunch og Jørgen Carlslund. Musik: Steen Helweg Claesson og Mogens Rasmussen.

Aldersgruppe: 8-12 år og op.

Corona Danseteaters forestilling 'Happy End' handler om at mødes ... og om at skilles. En ung dreng og en gammel balletstjerne danser ind i hinandens liv og skæbne. På tværs af generationskløften deler de helt konkret en kærlighed til fugle, men på et mere uhåndgribeligt niveau er det en kærlighed til eventyr og til at leve livet fuldt ud, der får dem til at svæve sammen. Ungdommen drages og inspireres af alderdommen og omvendt.

Historien er et flashback, der fortælles med få ord i samklang med en velafstemt komposition af bevægelser, mimik, trin, dans og musik. Forestillingens dramaturgi ligger i brændpunktet mellem ord og dans, der bærer præg af en sans for antydningens kunst. En pas de deux mellem de to sjælevenner, inden alderen indhenter den ældste, får øjnene til at skinne, hvis de da ikke strømmer over, som mine gjorde det.

Svend Bunch spiller og danser den tidligere balletdanser så rørende og poetisk, at det ligefrem skærer i hjertet, når man forstår, at han, alt som forestillingen skrider frem, danser mod sit livs sortie. Jørgen Carlslund yder kvalificeret modspil og danser op til Svend Bunch med stor energi som den unge dreng og mand med appetit på livet.

'Happy End' er en helt unik og smuk forestilling, der handler om at få og om at miste, om et skelsættende møde og om uforglemmelige øjeblikke.

Corona Danseteater har skabt en forestilling, hvor både historie, scenografi, lys, lyd, musik og dans går op i en højere enhed, og trods forestillingens egentlig sørgelige slutning forlader man derfor teatret med en følelse af at have overværet en Happy End.

Maj-Britt Mathiesen