Anmeldelse Fransk
0   397

God start på fransk

Et fransksystem med stor autenticitet og med fleksibilitet over for den enkelte elev, så alle vil kunne lære fransk.

Bingo!

Fakta


Titel
Bingo!

Forfatter
Daniéle Eychenne, Dea Jespersen

Pris
110

Sider
56


Materialets hjemmeside er inklusive adgang til bingoweb.dk

Type
Elevbog

Forlag
Alinea


ISBN
Lærervejledning

Pris
1750

Sider
104

I "Bingo!" kan eleverne lære fransk på en måde, der passer til den enkelte. Små overkommelige sekvenser og mange varierede gentagelser skal sikre, at alle elever kommer med. Webbrug indtager en central plads i at lære fransk, og der lyttes til indfødte speakere og sangere. Ud over materialets tekster bliver brugeren let linket over i andre fransktekster beregnet for børn. Mange af de brugte klip er hentet fra Utube, og der bruges mange europæiske og franske klip med forskellige målgrupper. Lærerdelen rummer en samlet lydside, evalueringsark og materialer til interaktivt whiteboard, som jo efterhånden bruges flittigt på mange skoler.

Artiklen fortsætter under banneret

Målgruppen er ikke bare danske skoleelever, der vil lære fransk, men også elever på den franske skole. Det giver nogle andre vinkler og prioriteringer, som virker forfriskende. De formelle sider ved sproget er stærkt nedtonet, og der er fokus på talehandlinger og opbyggelse af ordforråd i en autentisk fransk ramme.

De to års begynderundervisning har til formål at sætte eleverne i stand til at tale med jævnaldrende franskmænd om de nære emner i hverdagen. I erkendelse af at fransk rummer andre lyde og stavemåder end dansk, udfordres eleverne blandt andet til at lave deres egen lydskrift.

Jeg er overordentligt tiltalt af "Bingo!", fordi det rummer udfordrende og sjove opgaver, hvor der ligger grundige overvejelser bag. Elever vil kunne lide tonen og de mange små øvelser. Ideen med elevernes egen lydskrift er specielt god til fransk med dets særlige lydside.

At fransk er for alle, der arbejder med sproget, virker som en god indfaldsvinkel. Det er en god ide, at materialet fordeles fleksibelt over to år. Klasser er forskellige og udvikler sig ikke i samme takt. Min eneste betænkelighed går på nogle af de videoklip, man linkes til. En del af dem er beregnet for væsentlig yngre målgrupper, franske småbørn. Det er et spørgsmål, om nogle danske elever vil føle sig talt ned til.

"Bingo!" byder dog alt i alt på en ustresset og tidssvarende start på fransk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.000 andre er allerede tilmeldt