0   256

Tralala-la

Tralala-la Comedievognen

Griffenfeldsgade 7A, 2200 København N, telefon 3536 6122.

Manuskript: Thomas Tidholm (oversat af Eva Mannov). Medvirkende: Nina Kareis, Eva Mannov, Jesper Dræby og Per Spangsberg. Instruktion: Maria Öller. Scenografi: Lena Hilbertsdotter. Kostumer: Tora Winther. Lysdesign/teknik: Bjarne Jørgensen. Musik: Niels Jørgensen. Aldersgruppe: 8-12 år og voksne. Varighed: 70 minutter. Tekniske krav: Kontakt Comedievognen.

Artiklen fortsætter under banneret

'Tralala-la' er en fortælling om livets cyklus fortalt i børnelegens pludrende univers. Der er to par på scenen, der på skift agerer forældre og børn for hinanden. Alt sammen foregår, som når børn leger.

Handlingens omdrejningspunkt er det ene pars historie. De bestemmer sig først for at være børn og bestemmer sig dernæst for at være forældre, men føler hele tiden, at de ikke rigtig får lov at bestemme noget. Da de var børn, kunne de ikke få lov til at bestemme, hvordan deres mor og far skulle være. Da de var forældre, kunne de heller ikke få lov at bestemme, hvordan deres børn skulle være. Nu sidder de så og føler sig for gamle til at starte noget nyt.

En baby har længe spøgt i kulissen, hvor den er vokset som en faretruende og belurende skygge. Nu kommer den frem: overdimensioneret baby i matrostøj. Er det fortiden eller livets visdom, der spøger? Babyen forkynder, at den har været vidt omkring, og kommer derefter med moralen: 'At vi selv bestemmer, hvem vi er, hvor vi er, og hvor gamle vi er'. Sluttelig fortælles det, at Tralala-la betyder 'vi ved det allerede', og hvad skal man nu sige til det?

'Tralala-la' er skrevet af den svenske børnebogsforfatter Thomas Tidholm. Desværre virker forestillingen for lang, måske fordi moralen er for gennemskuelig, og universet, den fortælles i, er for naivt og i det hele taget for langt væk fra livets barske realiteter. Trods en helhjertet indsats fra skuespillernes side lykkedes det ikke at få mig til at leve med i børnelegen på scenen. Det var jeg, at dømme ud fra børnepublikummets rastløshed, ikke alene om.

Lars Vind Andersen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen