"Der er ved at brede sig en deprimerende stemning på grund af besparelserne", siger næstformand i Lolland-Falster Lærerforening Birger Petersen

Guldborgsund: Ingen lærerafskedigelser

Voldsomme besparelser på skoleområdet i Guldborgsund truede 25 lærerstillinger, men det endte uden fyringer. Syv lærere/børnehaveklasseledere bliver forflyttet, og omkring ti lærere har taget imod en fratrædelsesordning. Men flere besparelser lurer stadig de kommende år.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er ved at brede sig en deprimeret stemning, fordi de store besparelser jo får konsekvenser for lærere, elever og for hele skolereformen", siger næstformand i Lolland-Falster Lærerforening Birger Petersen.

Guldborgsund: Besparelser truer 25 lærerstillinger

Over de næste par år skal skolevæsnet i Guldborgsund yderligere spare over 40 millioner kroner.

Denne gang blev det til nedlæggelse af 27 stillinger, som altså blev klaret, uden at der bliver afskediget lærere. Dog bliver der fyret nogle pædagoger i skolevæsnet.

"Omkring ti lærere tog imod de ikke særligt prangende fratrædelsesordninger og går på pension. En anden afværgeordning er, at der skal omkring 40 lærere på efter-videreuddannelse i linjefag, og i stedet for at købe vikarer er det blevet regnet ind i normeringen og har klaret nogle stillinger. Syv lærere og børnehaveklasseledere skal forflyttes, og det er også hårdt at blive forflyttet. Det sker ikke på grund af deres arbejde, men udelukkende fordi man er nødt til at rykke rundt for at få det hele til at gå op. I alt ender det med, at vi har to stillinger, der skal slås op", fortæller Birger Petersen.

Men de store besparelser betyder, at hver klrer kommer til at undervise mere. I gennemsnit er undervisningstimetallet per lærer nu på 800 om året, og næste skoleår ser det ud til at nå op på 860.