Håndarbejde
0   901

Håndarbejds-lærerne siger ja til fusion med sløjdlærerne

Der var fuld opbakning til en fusion, da 30 håndarbejdslærere i weekenden mødtes til kombineret generalforsamling og jubilæumskonference. Det betyder, at de to foreninger nu arbejder videre mod at blive til én 1. juli 2015. Dagene bød også på masser af faglige håndarbejdsindspark til de fremmødte.

Ølfriseret hår og strutnederdel. Håndarbejdslærerne fik diskuteret mode og kunst, broderet samearmbånd og arbejdet med pels. Og så fik de sagt ja til en fusion med sløjdlærerne. 30 håndarbejdslærere var samlet i Jelling til generalforsamling, som i år havde udvidet program til to dage, fordi Håndarbejdslærerforeningen kunne fejre 50 års jubilæum.

"Det var en rigtig god oplevelse endelig igen at få samlet så stor en gruppe engagerede lærere til kursusvirksomhed og snak", fortæller formand Hanni Eskildsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Dagen begyndte med et oplæg af Anne Lynge Jolen, som fortalte om spændingsfeltet mellem mode og kunst med udgangspunkt i en udstilling på kunstmuseet Heart i Herning. Derefter gik lærerne i gang med nål og tintråd i to workshops - en om pels og en om samearmbånd.

"Lærerne fik rigtigt diskuteret, hvordan de kunne bruge de ting de lærte i undervisningen. Og også hvordan de passer med det nye fag", fortæller Hanni Eskildsen, som efter frokost fik fornøjelsen af at få håret sat med victory rolls, som man brugte under krigen.

Etnolog Henriette Heick fortalte nemlig lærerne om udviklingen i moden, og undervejs fik hun snøret en ind i et gammeldags korset med marmelukker og særk, og en anden fik taget mål til et spirella-korset. Hun fortalte også, hvordan man har friseret håret ind i øl for at lave rigtige Liva Weel-bølger.

Sidste nummer af Håndarbejde Nu 

Søndag afholdt foreningens så generalforsamling, hvor fusionen med Sløjdlærerforeningen var på dagsordenen.

"De to foreninger er meget enige om visionerne for den sammenlagte forenings virke, idegrundlag, det økonomiske fundament samt vigtigheden af at understøtte og udvikle lokale kredse. Vi er enige om, at fagbladet er fundamentet i kommunikationen til - og mellem medlemmerne, og at det udgives i fysisk form indtil videre. Vi er også enige om at kommunikationen via hjemmeside og sociale medier skal udvikles", sagde Hanni Eskildsen i sin mundtlige beretning.

Der var blandt lærerne fuld opbakning til det videre arbejde i det såkaldte OO-udvalg (Ordentlig Overgang), som arbejder mod en fusion 1. juli 2015. I forbindelse med Jubilæumsfejringen har Håndarbejdslærerforneingen udgivet sit sidste blad - et stort jubilæumsblad. De sidste to numre i dette år bliver et samlet Håndværk og Design-blad som kommer til både håndarbejdslærerne og sløjdlærerne.

Dagen blev afsluttet med to workshops - én hvor der blev produceret læderskåle med træbunde og én med broderi. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
991 andre er allerede tilmeldt