Debat

Hvad blev resultatet?

Som menige lærere er vi også forpligtede til at kommentere på det undervisningsministerielle og kommunale hykleri i debatten. Det er vigtigere nu end nogensinde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har nu stemt ja til fredeligt at arbejde frem mod bedre arbejdsforhold for lærerne. Der vil nu være kommuner, hvor der er lærere, der bliver trynet, og der vil være kommuner, hvor lærerne bliver taget med ved forhandlingsbordet. Det bliver en vanskelig position, DLF kommer til at stå i, for hvordan skal foreningen sikre, at der bliver ensartede og rimelige betingelser for alle lærere i landet. Hvordan vil DLF sikre, at nogle kommuner ikke bliver brugt som løftestang for andre kommuner. Hvordan vil DLF sikre, at dette ikke kommer til at splitte foreningen?

Jeg accepterer JA'et og er med på vognen, men alligevel vil resultatet stå og skurre i ørerne.Hvad blev vi egentlig klogere på ved afstemningen?Hvad dækker tallene egentlig over?

12612 stemte ikke.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

12841 stemte nej,

30106 stemte ja.

Og så er der dem, der ikke er medlem af foreningen.

Jeg vil forsøge denne påstand:

at knap 1/4 ikke har forstået den diskussion, der har været ført. DLFs kovending i forhold til lockouten har været for stor og overraskende. Den har ikke været grundigt nok forklaret. For denne gruppe vil det være på sin plads at DLF præciserede og forenklede sin strategi. Måske har strategien været så skuffende, at denne gruppe ganske enkelt har resigneret. (Overmagten er for stor det nytter ikke noget alligevel?)

at knap 1/4 er lodret uenige i strategien og derfor ønsker et DLF, der fokuserer mere præcist på løn og arbejdsvilkår. Et DLF der er mere kampberedt og ikke bøjer nakken.

at godt halvdelen er helt enige med DLF i den valgte strategi.

Så selv om tallene er overbevisende til ja-siden, viser tallene også, at der er mange medlemmer i DLF, der ønsker en ændring i strategien.

Derfor bliver den kommende tid så vigtig for DLF - kan vi sikre ensartede arbejdsvilkår på tværs af landet og sideløbende skærpe DLFs profil i mediebilledet?Et væsentligt aspekt i denne profilering bliver at få kommunerne til at forklare forældre og lærere, hvordan kortere forberedelsestid og flere undervisningstimer giver bedre undervisning og hvordan inklusion uden tilstrækkelige ressourcer giver en bedre folkeskole, samt få kommunerne til at forklare, på hvilken måde de konkret vil udvikle folkeskolen.

Som menige lærere er vi også forpligtede til at kommentere på det undervisningsministerielle og kommunale hykleri i debatten.Det er vigtigere nu end nogensinde.