Trods et stort jaflertal sagde 29,9 procent af lærerne nej. »Den store skepsis blandt Danmarks Lærerforenings medlemmer sender et kraftigt signal til kommunerne og Folketinget om, at hele forløbet omkring lockout og vedtagelse af lov 409 tilbage i 2013 ikke var i orden«, siger Anders Bondo, som fik resultatet på sin 56-års fødselsdag.

Anders Bondo:
 Der ligger et stort arbejde foran os

Rekordmange DLF-medlemmer stemte ved urafstemningen om lærernes overenskomst. 
70,1 procent af dem stemte ja.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Jeg er selvfølgelig glad for, at der er så mange, der har stemt. Det er utroligt vigtigt for os«, siger formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen, få minutter efter at han har fået resultatet. »Men jeg har også en stor ydmyghed over for, at der ligger et stort arbejde foran os«.

70,1 procent af dem, der deltog i urafstemningen, stemte ja, mens 29,9 procent stemte nej. 77,3 procent af lærerne har deltaget i urafstemningen. Det er flere end nogensinde før.

Nej: "Uacceptabelt"

Bevidst om nejstemmer

Lærerne har med urafstemningen sagt ja til blandt andet en række lønforbedringer, en uge øremærket barsel til fædre og til at få lov til at lægge sjette ferieuge på skoledage. De har også stemt ja til et arbejdstidspapir med en række punkter med særlig vægt på forberedelsen, som kan bruges ved udmøntningen af lov 409.

»Jeg er overbevist om, at vi kan bruge resultatet til at skabe nogle ordentlige rammer for alle medlemmernes arbejde«, siger Anders Bondo. »Jeg er også meget bevidst om, at der er mange, der har stemt nej. Det har jeg helt forståelse for. For de vilkår, som mange oplever i deres arbejde i dag, er helt urimelige - og det gælder både blandt lærerne og blandt de øvrige, som er medlemmer af DLF. Kan man ikke lykkes med sit job som lærer, så er lærerarbejdet ikke verdens bedste job, som jeg ellers ynder at kalde det«, siger han

Han mener, at overenskomstforliget forpligter KL og DLF til at sikre, at arbejdstidspapiret får mærkbar betydning for lærerne.

»Nu kan man ikke bare skubbe aben ned til lærerne og sige, at nu må de sørge for at få tingene til at lykkes. Vi har nu sammen med KL en forpligtelse til at sørge for, at det her også udmønter sig i, at medlemmerne oplever, at de har bedre mulighed for at løse deres opgave. Det er den forpligtelse, der ligger på os. Og det skal vi lykkes med«.

Forretningsudvalget indstiller nu, at Hovedstyrelsen indkalder samtlige kredse til en arbejdsdag den 7. april, hvor dagsordenen netop er, hvordan arbejdstidspapiret kan bruges til at skabe de bedst mulige arbejdsvilkår for lærerne.

Ja: "Det peger fremad"

Imponerende stemmeprocent

Anders Bondo er ikke i tvivl om, at den rekordhøje stemmeprocent gavner foreningens forhandlingsmuligheder.

»Det har været helt imponerende. Vi står med et resultat, som vi godt ved, at der er forskellige holdninger til, og mange har været i tvivl. Det er styrken i Danmarks Lærerforening. I sådan en situation bakker man foreningen op og stemmer. Det er helt kanon. Og uanset om det var blevet et ja eller et nej, så er det en kæmpestyrke for os som for-ening, at over 77 procent af medlemmerne har stemt«, siger Anders Bondo.

»Det betyder alt, at KL igennem hele forløbet har set, at lærerne er Danmarks Lærerforening. Ellers havde vi været kørt fuldstændig af banen. Vi er som organisation blevet presset af det, der er sket. Men vi står i dag med samme medlemsopbakning - måske større - end vi havde før 2013. Det er den høje stemmeprocent jo også et udtryk for«.

Powered by Labrador CMS