Blog
13   340

Håbet er lysegrønt

Abonner på nyt om Dagbog: Pernille Kepler i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I to år har rigtig mange lærer været vrede, fortvivlede, forundrede, opgivende og desillusionerede over de manglende forhandlinger i 2012/13, lockouten i 2013, vores arbejdsgiveres retorik i medierne, pressens overfladiskhed og tilsyneladende partiskhed, politikernes uvidenhed, ligegyldighed og skjulte dagsordener.

I 7 måneder har vi levet med underfinansieret skolereform, effekterne af lov409 og deraf nøje udvalgte normaliseringspunkter.

Facebooksiderne "Se mig i øjnene" og "forældre imod skolereformen" samt vort fagblad "folkeskolen.dk" har haft overvægt af indlæg imod reform og/eller store dele af lov409. Medierne har skrevet meget om lærerflugt, sygemeldinger, elevers frustrationer og faldende opbakning til reformen blandt forældre.

Artiklen fortsætter under banneret

Alligevel ender vores afstemning med, at 70,1 % af medlemmerne stemmer ja. Ikke fordi, de er imponerede over det lille lønløft, der måske kommer i 2016. Ikke fordi de mener, at det er en fantastisk aftale, ikke fordi vi fik ændret et komma i lov409 og slet ikke fordi vi fik nogen nagelfaste løfter af nogen art, der kan sikre en ordentlig forberedelsestid. Men resultatet blev, som det blev, fordi mange medlemmer er kørt trætte i konfliktretorik gennem snart 3 år, nogle er bekymrede for deres økonomi i tilfælde af konflikt, andre håber, at vores hovedstyrelse får ret i, at der er samarbejdsvilje i KL, og at vi kan bearbejde kommune for kommune og skole for skole, så alle til slut kan se, at ordentlige arbejdsvilkår giver sunde og gode resultater, og så er der dem, der mener, at en konflikt alligevel ikke vil skabe et bedre resultat.

Personligt bøjer jeg mig for flertallet - vi har talt sammen, vi har lyttet, vi har diskuteret - nogle har råbt. Men sådan er det i fællesskaber - vi får ikke alle ret hele tiden. Og heldigvis for det, for nogle gange er det en fejl, at vi får ret.

Nu vil jeg sætte min lid til, at tillidsrepræsentanterne, arbejdsmiljørepræsentanterne, MED-udvalgene, skolebestyrelserne, kommunalforvaltningerne, politikerne, kredsene og hovedstyrelsen tæt følger op på alle de fokusområder, vurderinger og hensigter, som er blevet stemt hjem. Samtidig sætter jeg min lid til, at DLF vil konsolidere økonomien, så vi om 3 år står så stærkt, at vi udelukkende stemmer om, hvorvidt resultatet er godt eller ikke godt.

Tak til Bondo for en ihærdig indsats og

God arbejdslyst til alle de næste 1095 dage.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ