Ann Merete Ovens

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter lang tids sygdom døde vores gode kollega Ann Merete Ovens torsdag den 22. april 1999 i en alder af 53 år.

Ann havde været på skolen siden 1. august 1968, hvor hun sammen med sin mand Hauke hurtigt tog fat på at opdatere undervisningen i formning og musik, der sammen med dansk og specialundervisning havde hendes særlige interesse. Hun skiftede med årene fagene ud, efterhånden som arbejdet i skolebiblioteket lagde mere og mere beslag på hendes tid. Anns interesser og indflydelse blev med årene betydelige både på skolen og ved kommunens skolevæsen. Hun var tillidsrepræsentant og kredsstyrelsesmedlem i Østfyns Lærerkreds, hun blev kommunens første skolebibliotekskonsulent og medlem af Skolebibliotekarforeningens bestyrelse i Fyns Amt, hun var mødeleder i pædagogisk råd, medarbejderrepræsentant i skolebestyrelsen, teaterkontaktlærer og så videre.

Hun fik for flere år siden konstateret uhelbredelig sygdom - men arbejdede til det sidste på skolen. Ann var et utroligt socialt menneske og hjælpsom på alle måder, hun bevarede sit humør og vid.

Trods sin hårde lod - hun mistede sin mand, Hauke, for en måned siden - faldt hun aldrig hen i at ynke sig selv og sin skæbne. Hun havde et medfødt gen for de svage i skole og samfund.

Vi vil savne hende - og vore tanker går til hendes efterladte og deres familier.

Kolleger fra Frørup Centralskole